A mi Erzsébetvárosunk

699. A móka kedvéért

2017. szeptember 12. - amier

Szép napot kívánok! Az MSZP frakció mostani előterjesztése kapcsán többször, több helyen – itt is, ott is, amott is – elhangzott (leíródott), hogy a szocik miért csak most vették észre, hogy bajok vannak az ú.n. „bulinegyed” körül, miért csak most, a választások előtt kezdtek el foglalkozni a kerület egyre súlyosabb problémáival. Nos, egészen halkan megjegyezném, hogy nem csak most. Az elmúlt években az MSZP képviselői a testületi üléseken, bizottsági üléseken és mindenütt több alkalommal is felszólaltak ezügyben.

korut3.jpg

2016 októberétől pedig az MSZP Erzsébetvárosi Szervezete hitelesített aláíróíveken gyűjti az itt élők támogatását annak érdekében, hogy első lépésként a lakók kapják vissza azt a jogukat, hogy eldönthessék, a lakóházukban működő vendéglátó egységek milyen felté- telekkel és milyen nyitvatartási idővel működhetnek. Ha működhetnek.

És Isten ments, hogy akár csak egy pillanatra is megkérdőjelezzem bárkinek is a fanyal- gáshoz való alapvető emberi jogát, de a fentieken kívül arra az apróságra is felhívnám a figyelmet, hogy például ezen a szerény kis blogon – ezernyi más téma mellett – majdnem száz poszt foglalkozik a „bulinegyed” hozta, okozta bajokkal. (Lásd.: köztisztaság, köz- biztonság, csendrendelet, hostelek, hányó- és itatóturizmus, stb., stb.). És ezek a posztok túlnyomó részt nem most, hanem jóval korábban születtek. Az első rögtön a blog 2013. szeptemberi indulását követően Polgármesteri beszéd 1. címmel. És azóta is folyamatosan – nem most, hirtelen felébredve – szóvá tesszük az egyre súlyosabbá váló problémákat.

Tényleg csak a móka kedvéért, a teljesség igénye nélkül hasraütve, itt egy rövid lista (az ideiek nélkül):

Gondolom, így nagyhirtelen ennyi elég is lesz. További szép napot mindenkinek!

Devosa Gábor, önkormányzati képviselő

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2412823016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása