A mi Erzsébetvárosunk

91. Bulinegyed kontra lakók

2014. február 26. - amier

08.jpgA napokban T. úr a Nagydiófa utcából – kiírhatnám a teljes nevét, hisz’ megadta a pontos lakcímmel együtt, de most itt inkább nem, ha gondolja, majd ő megteszi – szóval T. úr írt egy levelet a kerületi pártoknak, illetve a helyi sajtónak (Levél a VII kerületi pártoknak választások előtt), mely dr. Kispál Tibor képviselőtársamhoz és hozzám is eljutott a héten.

T. úr levelében több fontos kérdést vett elő a "vigalmi negyed” üggyel és az Erzsébetváros újsággal kapcsolatosan (remélhetőleg az előbb-utóbb megjelenik a kerületi lap hasábjain). Észrevételeivel nagyrészt egyetértve szögezzük le, még itt az elején: Erzsébetváros lakó- negyed, bár az utóbbi időkben tömegével jelentek meg szórakozóhelyek. Azonban nekik kell (kellene) a lakónegyedi környezethez igazodni. A megoldás részben helyi szabályokon múlik, részben törvényi előírásokon.

bulinegyed3.jpg

Fotó: Hajdú D. András - Origo

A jelenlegi önkormányzati vezetés azonban semmit sem tett ebben az ügyben, bár ígérték. Októbertől ezen érdemben változtatni akarunk. Nem mellékesen az Összefogás (azóta Kormányváltás) pártjainak közös jelöltje dr. Oláh Lajos környezetvédelmi jogász, ismeri a problémát. Programjában szerepel a dohányzásról szóló törvény és a társasházi törvény felülvizsgálata is. Feltételezem, hogy a vendéglátósok is hajlanak a békés együttélésre.

Gergely József, önkormányzati képviselő

P. s.: Amit T. úr az Erzsébetváros című lapról írt, azzal képviselőtársammal együtt mi is egyetértünk. Sajátságos módon az ellenzéki képviselők sem az erzsébetvárosiak közpénzen fenntartott újságjában, sem televíziójában nem szerepelhetnek, véleményüket és javasla- taikat nem mondhatják el. Ugyanígy – mint a levelében írta – az itt élő polgárok vélemé- nye sem jelenhet, nem jelenik meg. Ezen változtatni kell.

***

UPDATE - 2014.03.06.

T. úr jelezte, hogy mivel levelét a kerületi pártoknak, illetve a helyi sajtónak írta, így nem járul hozzá, hogy azt a blogon – akár névvel, akár név nélkül – megjelentessük. A levelet a blogról levettük. (a Szerk.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr575833695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása