A mi Erzsébetvárosunk

537. Betyár világ

2016. május 10. - amier

Nem tudom miért, de az elmúlt napokban a Népszabin nagyhírtelen több cikk is megjelent, és elkezdett foglakozni az ú.n. „bulinegyeddel”, no meg a kerületben uralkodó – az állandó lakók szempontjából cseppet sem vidám – állapotokkal. Merthogy a körúttól befelé – de már magán a körúton is – egyre jobban elszabadulnak/elszabadultak a dolgok. És ugyan szép dolog, meg nagy öröm is (már akinek), hogy pörög az ingatlanpiac, csak éppen lassan már élni se lehet a kerület említett részén.

bulinegyed_turista_02.jpg

Körülbelül hat-hét éve kezdődött ez a móka, és nagyon úgy néz ki, hogy még messze nincs vége. Belső-Erzsébetváros olyan etető-, itató-, mulatónegyeddé vált, amilyenre senki nem számított, főleg nem az itt lakók. Legalább 200 vendéglátóhely zsúfolódott össze egy pici területen, lassanként majdnem minden szabad négyzetméteren nyílt egy kocsma, étterem vagy kávézó, ahol mindenki megtalálja a számítását. Kivéve az itt lakókat.

bulinegyed_turista_01.jpg

Utaztató cégek komplett turistautakat szerveznek ide, mondván, hogy itt mindent szabad, bárki bármit megtehet. És ezt szó szerint értik az ideérkezők. Már kora délután elkezdődik a hajnalig tartó mulatság, mindenki eszik, iszik, drogozik, táncol és énekel. Utánuk meg marad a romhalmaz, szeméthegyek, no meg a kapualjakba vizelés és hányás, bulinegyed, ó te csodás! (És a beerbike-okról matt részegen ordítozó angol legénybúcsúztatókról még nem is beszéltem, pedig az is nagyon mókás tud lenni…)

bulinegyed_turista_03.jpg

(Fotók: Index, Népszabadság)

Ezzel el is érkeztünk a Népszabadság bevezetőnkben említett cikkeihez, tessék szépen elolvasni őket, aztán lehet ordítani. Kínunkban.

És mindezen az sem segít, hogy az önkormányzat kötelező bukszusokkal próbálja nyugtatni a környék lakóit. Az meg már tényleg csak hab a kerület egyre sz@rosabb tortáján, hogy az itt lakók szerint, ha a fenti – egyáltalán nem csekély – problémák bármelyikével megkeresik az önkormányzat valamely felelős vezetőjét azzal az egyszerű kérdéssel, hogy mindez hova vezet, mit lehet tenni, vagy hogy egyáltalán ki törődik a lakókkal, nincs válasz. Csak a nagy kuss van.

Biztos, hogy mindennek így kell lennie?

Payns

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr298702178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lohannel Károly 2016.05.11. 17:22:58

Valóban elszabadult az egész, tényleg minden sarkon két kocsma van, de azért szerintem nem olyan vészes a helyzet. Én az Erzsébet körúton lakom, igaz udvari lakásban és nem is 70 éves vagyok, de magam is látogatom az említett kocsmákat és jókat beszélgetek sok-sok barom külföldivel. Szóval engem nem zavar!

Lohannel Károly 2016.05.11. 17:25:21

Sőt jó látni hogy van élet az utcán, nem egy temetőben élünk. Amúgy 40 éves vagyok....

Lohannel Károly 2016.05.11. 17:27:12

És úgy mondom hogy 1976-ban egy halott városba születtem, és világ életemben itt éltem!!!!

barabasJ 2016.05.12. 11:59:47

Nem ide tartozik de: a Fasor sorozat nem folytatódik? (Bajza-Lövölde közti rész)

amier 2016.05.12. 12:15:01

Upsz, az tényleg lemaradt valahogy... :(
Amint tudjuk, pótoljuk.

Wandál 2016.05.24. 13:18:40

Mennyivel is szebb lenne, ha csak csendben omladozna a vakolat, mi? Végre van élet a városban...

w
süti beállítások módosítása