A mi Erzsébetvárosunk

971. Sorsoljunk lakót!

2019. december 03. - amier

„Egy cetli vagytok egy urna alján, aki szerencsés, kihúzzák, beszélhet.”
(Szikszai Sándor)

A november 25-i testületi ülésen döntés született arról (is), hogy – a lehető legszélesebb körű társadalmi egyeztetés érdekébena testület támogatja egy Belső-Erzsébetvárosi Munkacsoport létrehozását, melynek állandó tagjai a városrész önkormányzati képviselői (Borbélyné Bárdi Zsuzsanna, Ujvári-Kövér Mónika, dr. Kispál Tibor), 2 fő a belső-erzsébet- városi lakók és civilek képviseletében, és 2 fő a vendéglátóhelyek üzemeltetői részéről.

niedermuller2019-1.jpg

A munkacsoport feladata egy kritériumrendszer kidolgozása, majd javaslattétel az átfogó, új szabályozásra. A kritériumrendszert 2020. február 28-ig kell kialakítani, hogy a képviselőtestület már a márciusi ülésén tudjon erről dönteni. Pár napja az önkormányzat honlapján meg is jelent a felhívás a csoportban való részvételre, most csak ezt a részt emelném ki belőle:

A taggá válás vagy a delegálás feltételei:

  • azok a lakók, akik részt kívánnak venni a munkacsoport munkájában 2019.12.04 16.30-ig jelentkezhetnek a munkacsoport@erzsebetvaros.hu címen. A jelentkezők közül közjegyző jelenlétében sorsoljuk ki a bizottság tagját.
  • a civil szervezetek egymás között döntsenek a delegált személyéről. Ha nem tudnak megegyezni, akkor a jelentkezők közül közjegyző jelenlétében sorsoljuk ki a bizottság tagját.
  • a vendéglátóhelyek delegáltjai számára – a legtöbb támogató aláírás gyűjtése a belső-erzsébetvárosi vendéglátósoktól.

Na de most komolyan, ne csináljunk már bohócot egymásból! Hűtőmágnest, kávéfőzőt, turmixgépet vagy egyéb biszbaszokat szoktak kisorsolni, nem lakót! Főleg nem egy olyan munkacsoportba, amely Belső-Erzsébetváros legégetőbb lakossági problémájára próbál megoldást találni!

De egészen biztosan én értek/olvasok félre valamit, mert az nem lehet igaz, hogy „valaki” ezt találta ki „széleskörű egyeztetés” címén; az önkormányzat (és a kerület) állítólag nem bohócok gyülekezete!

P.s.: Parádésra sikeredett az a pont is, hogy „a civil szervezetek egymás között döntse- nek”, és ha (várhatóan) „nem tudnak megegyezni”, akkor őket is sorsolják. Költői kérdés: miért is nem lehet ugyanúgy kiválasztani a nem vendéglátós lakót és civil szervezetet, mint a vendéglátósok delegáltjait? Azaz, hogy a legtöbb támogató aláírást felmutatók, a legnagyobb támogatottsággal rendelkezők kerüljenek be a munkacsoportba.

Ugye mondtam, hogy költői a kérdés…

***

Erzsébetváros Önkormányzatának Képviselő-testülete 2019. december 9-én 17.00 órai kezdettel KÖZMEGHALLGATÁST tart a Wesselényi utcai ERŐMŰVHÁZban.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr115336034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása