A mi Erzsébetvárosunk

Fórum volt [363.]

Dühös lakók, mellébeszélő polgármester.

2023. október 03. - amier

„Te figyelj, én ezt nem bírom, én lelépek. Ezt a mellébeszélést!”. (444.hu

Pár napja lakossági fórum volt a K11-ben, ahová — rendhagyó módon — Szikszai Sándor kerületi lakos hívta meg Belső-Erzsébetváros közel száz lakosát és Niedermüller Péter polgármestert. A rendezvény a polgi kérésére nem volt sajtónyilvános, központi témája pedig a  bulinegyed volt. Pl. hogy miért nem vezették be még mindig az évek óta ígért éjféli zárórát, mire jó és egyáltalán van-e valamilyen értelme a kocsmákra vonatkozó — ámde be nem tartott — kritériumrendszernek.

k11_forum2023.jpg

Fotó: Kristóf Balázs / 444

Aki ott volt látta, a kerületünk vezetője olyan módon látja a bulinegyed helyzetét, ami köszönő viszonyban nincs a valósággal. Az éjféli zárórától teljesen elzárkózik. Ennek indoklása tőle gyenge, részben alaptalan, részben erőltetett, nem magyarázza meg az álláspontját. Nem érzi át sem magát a problémát, sem a lakók gondjait, ez véleményalkotásában, ebből következtethetően döntéseiben sem befolyásolja. (via Szikszai Sándor / Klauzália)

Annyit azért meg lehetett megtudni, hogy a polgi nem ígér(t) semmit, de a következő tes- tületi ülésre, „október 18-ára az önkormányzat elő fog terjeszteni egy komplex csomagot az úgynevezett bulinegyed szabályozásával kapcsolatban”. Ezzel záróra helyett a választásig el is vacakolnak majd.

Végül is, most minek ígérgessen? Ígérgetni ráért jövőre.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8618227467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása