A mi Erzsébetvárosunk

951. Pontosan négy éve

2019. október 02. - amier

Ma volt napra pontosan négy éve, hogy hivatalosan is megnyitották Klauzál téri Vásárcsarnokot, melyet 2015-ben kétmilliárd forintért újíttatott fel az önkormányzat. A több mint 7000 négyzetméteres épületbe ennek ellenére azóta sem sikerül se elég vevőt, se elég bérlőt becsábítani; az újjávarázsolt csarnok a mai napig majdnem üresen kong – piacként, vásárcsarnokként nem igazán sikerült hasznosítani.

klauzal_csarnok1_2.jpg

Aztán:

  • a 2019-es költségvetésében az önkormányzat újabb 100 millió forintot különített el a piacra, az elektromos hálózat bővítésére 35 milliót, a gépészeti fejlesztésekre pedig 67 milliót szavaztak meg a képviselők. Állítólag azért, hogy könnyebben kiadhatók legyenek az évek óta üresen álló helyiségek.
  • március 25-én tárgyalta volna a Pénzügyi és Kerület- fejlesztési Bizottság azt az előterjesztést, amely megváltoztatta volna a vásárcsarnok eddigi üzemeltetési rendjét  (Itt található az előterjesztés; a négyes számú az.)
  • az előterjesztő (Ferenczy László Erzsébetvárosi Piacüzemeltetési Kft. ügyvezetője) visszavonta az előterjesztést, így azt nem tárgyalta a bizottság; akkor.

Nemrégiben ugyanis képviselő-testület mégis megszavazta a Klauzál csarnok átépítését... A most nyilvánosságra került anyagokból már tudható, hogy 600 fős rendezvények tartása a cél — de erről nem szavaztak a képviselők, a dolog fű alatt megy.

Közkívántra felteszem a Klauzál csarnok átépítésével kapcsolatos egyik dokumentumot. (…) Ezt a látványtervet kinyomtatva bemutatták a PKB bizottsági tagjainak, de a mai napig nem tudjuk, hogy ki rendelte meg, ki fizette ki. (via Új7-2019 csoport)

Erős a gyanú, hogy – akár tetszik a lakóknak, akár nem – „bulicsarnokot” akarnak itt kia- lakítani. Csakhogy egy vásárcsarnoknak csarnokként kell funkcionálnia. Jelenleg a kerület mindkét piaca úgy "működik", hogy tulajdonképpen nem működik. Hiányoznak azok az önkormányzati intézkedések, amelyek ezt lehetővé tennék. Az ilyen, fentebb is látható tervek készítése helyett a testületnek az lenne a feladata, hogy reklámozza a piacot, és szisztematikusan hozza vissza a vásárlókat. Erre nagyon sok eszköz van egy önkormány- zat kezében – csak élni kell/kellene vele. (Hunvald György)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1915189430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása