A mi Erzsébetvárosunk

598. Csakhogy örüljünk (4)

2016. november 13. - amier

Jó rég írtunk utoljára a felújított – tényleg szépen felújított – Klauzál téri Vásárcsarnokról, vagy ha úgy tetszik: a piacról. Így aztán úgy gondoltuk/gondoltam, hogy most – bő egy évvel a megnyitás után – újra megnézzük, mostanra mennyire lakták be az árusok és a vásárlók. Merthogy a lufierdős megnyitáskor, illetve a nyitást követő egy hónapban még meglehetősen foghíjas volt az árus-sor, ahogy erről tavaly október legvégén már szó volt.

csarnok2016-1.jpg

Korábban többször elhangzott (nyitáskor meg az azt követő hónapokban), hogy majd később még nyit jó pár bolt. Hát, így most a hét közepén megint körbenézve – nem nagyon nyitottak. Istennek sem akar bővülni az üzletsor, a boltok most is ugyanúgy zárva voltak, mint egy évvel ezelőtt. Talán, ha egy-kettővel lett több, de ebben nem vagyok biztos.

csarnok2016-4.jpg

csarnok2016-6.jpg

A földszinten az őstermelőknek fenntartott pultok jó része – fele, kétharmada – üres, a nyitva tartó boltok is gyakorlatilag ugyanazok, mint voltak, egyedül a SPAR dübörög igazán (lásd.: SPAR …to Go). Vele szemben, a másik oldalon ugyanúgy, mint korábban, még mindig egy kávézó-pékség, egy hentes, egy tejes, és egy mangalicás kínálja a porté- káját, a beugróban balra eldugva egy pecsenyés várja vendégeit.

csarnok2016-5.jpg

csarnok2016-2.jpg

Felettük a galéria még a földszinthez képest is kihaltabb, nagyon-nagyon üres. Baloldalt egy lángosos, majd egy zárva levő savanyúságos – köztük két üres bolt, majd újabb kettő – a sarkon még egy zöldséges. A jobb oldalon is siralmas a helyzet, itt van önkormányzat ügyfélszolgálati irodája*, egy lottózó, egy pénzváltó, és Mr. Tatto néven egy gyorsétterem – a többi üzlet zárva. Halas, csirkés, egyebek – azóta is sehol sincs. Ez van.

csarnok2016-3.jpg

A nem épp olcsón, ámde szépen felújított épület, a tetőszerkezet és az összes öntöttvas oszlop még mindig nagyon jól néz ki, kimondottan szép, le a kalappal. Már csak (még mindig) piaci árusok meg vevők kellenének. Hogy a piac piac legyen,,,

Ennyi.

(Több képet, nagyobb méretben most is feltettük az fb-oldalunkra, itt nézhetők meg.)

P.s.: *Azt azért még érdemes megjegyezni, hogy ügyfélszolgálati iroda ide pakolása – bár korábban nem tűnt túl jó ötletnek – mostanra bevált, jó hogy itt van. Már csak azért is, mert a novemberi közmeghallgatásra itt is előre leadhatók a felteendő kérdések. A köz meghallgatása november 29-én 17 órától lesz a Fasori Gimnázium (Városligeti fasor 17/21.) II. emeleti dísztermében. A lakók, illetve a kerületben tevékenykedő szervezetek 2016. november 22-én 12 óráig tehetnek fel kérdést e-mailen, vagy félfogadási időben személyesen a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáin (Erzsébet körút 6., Garay utca 5., Akácfa u. 42/48. - Klauzál téri piac).

Devosa Gábor, önkormányzati képviselő

UPDATE ma 19:51Érdekes lenne egy összesítés a kiadható árusítóhelyek, a kiadott helyek és a működő helyek számáról. Talán a ERVA új vezetője össze tud ilyent állíttatni. Lehet akár negyedórányi munka. (via Gergely József)

***

Több mint egy év szünet után 2015. október 2-án nyílt meg az eredetileg 1897-én átadott, mostanra teljesen felújított Vásárcsarnok. A Spar Magyarország 720 millió forinttal "szállt be" a mintegy 2 milliárdos felújítási költségekbe, és kisebbségi, 1500 négyzetméternyi tulajdonrészt kapott a mára már több mint 7000 négyzetméteres épületben.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6911958259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása