A mi Erzsébetvárosunk

460. Fanyalgásképpen

2015. október 05. - amier

És akkor most – kevésbé lelkendezve – ejtsünk még egy pár szót a több mint egy év szünet után pénteken, nagynagy csinnadratta* és lufihalom közepette megnyitott Klauzál téri piacról, illetve vásárcsarnokról. Kezdjük talán az épülettel, azzal ugyanis tényleg nincs semmi baj, sőt, a vásárcsarnok kimondottan kellemes látványt nyújt, kívül és belül is.

csarnok_atad13.jpg

csarnok_atad14.jpg

Belül az eredeti öntöttvas oszlopok, a szegecselt szerkezet, a tágas tér mind mind nagyon jól néz ki. A földszint fölé került még egy galéria is, így elvileg több árus kínálhatja porté- káját. És ezzel el is érkeztünk az első – és szerintünk legnagyobb – bibihez: a pénteki nagyon ünnepélyes megnyitáskor nemcsak ezeknek az emeleti standoknak nagyobb része maradt üresen, hanem biza’ a földszintiek is.

csarnok_atad6.jpg

csarnok_atad5.jpg

Márpedig egy piacra, bármilyen furcsa is, kellenek, kellenének a piacosok, az árusok is. És ők – mint már említettük – nem sokan voltak. Ha jól számoltuk, jobboldalt (a főbejárat felől nézve) a földszinten a megújult SPAR előtt 2-3 zöldséges, a másik oldalon egy kávézó- pékség (?), egy mangalicás, egy tejes, meg tán még egy hentes kínálta a portékáját. (Halas nem volt… A Klauzálián ugyan azt a tájékoztatást kaptuk egy hölgytől, hogy lesz, s a felső szint egyik üzletén kint volt a tábla, hogy ott hamarosan halas nyílik, de mi isten bizony nem láttuk, az elkészült képeket átbogarászva sem találtuk, de hátha, hátha…)

csarnok_atad12.jpg

csarnok_atad15.jpg

Aztán: mint az előző posztban is elhangzott, a Klauzál tér felőli átriumos – a társasház udvarára üvegtető került – részről eltűnt az összes eladó, merthogy csak a csarnokban lehet árusítani. Így ez a rész üresen áll, azok az árusok, akik évtizedekig itt árultak – nincsenek. És állítólag az ígéret ellenére sem kapnak lehetőséget a visszatérésre…

csarnok_atad4.jpg

Hát ennyi volt így nagyhírtelen, fanyalgásképpen. Talán lesz még jobb is, de hogy valami jóval zárjuk, vasárnap is nyitva lesz/van a piac is, meg a SPAR is. Apropó, erről jut eszünkbe: tegnap is vasárnap volt. Ugye mindenkinek eszébe jutott a KDNP?

(A pénteki megnyítás utáni pillanatokról több kép, nagyobb méretben az fb-oldalunkon nézhető meg.)

***

*A (nyitónapi) sajtótájékoztatón részt vett még az ügyhöz semmilyen módon nem kötődő államtitkár is, aki nem más, mint régi ismerősünk, egykori Fidesz-szóvivő, Baja városának leghíresebb cukrásza, Zsigó Róbert. Ő most éppen az „élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár”. Megnyugtató, hogy van ilyen.) Elhangzott, hogy a beruházás hozzávetőlege- sen bruttó kétmilliárd forintba került, amelynek harmadát, 720 milliót fizette ki a SPAR. Ezért cserébe 1500 négyzetméter tulajdonhoz jutott a körülbelül 3500 négyzetméter összterületű helyből. (Hont András, HVG)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr657894674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása