A mi Erzsébetvárosunk

Kerületi abszurd [387.]

2024. január 17. - amier

Veszélyes építési telken oszthattak csak ételt
a rászorulóknak Erzsébetvárosban. (HVG

Olyan egy hete történt, hogy nekikezdtek a Klauzál tér felújításának, rendbetételének. Emiatt a Heti Betevő új helyszínen, a Csányi utca 6. szám alatti foghíjtelken tudta csak folytatni vasárnapi ételosztásait. Ez akár még így is jó hír lehetne. De nem az. Merthogy kiderült, egy építési telekről van szó, így az építési törmelékek között, koszban-porban osztottak meleg ételt. Most más helyszínt keresnek.

heti_betevo2024.jpg

Fotó: Vári Vidos Tibor / Klauzália

Nem tudja még a Heti Betevő, hol tudnak ételt osztani jövő vasárnap. Az egyesület már 10 éve oszt ételt a rászorulóknak vasárnaponként. (…) Hónapok egyeztetése után egy foghíjtelekre kaptak engedélyt, de mivel ez is építési terület, életveszélyes lenne ott ételt osztaniuk. A polgármester vasárnap az RTL Híradónak azt mondta, mindenképpen találnak megoldást, csak lehet, hogy messzebb. (via RTL Híradó)

Niedermüller Péter az RTL Híradónak a helyszínen megígérte, hogy az egyesülettel új helyszínt keresnek. “Az biztos, hogy fogunk találni megoldást, akármilyen megoldást, de nem lesz olyan, hogy nem lesz ételosztás jövő vasárnap, csak nem tudom még megmondani, hogy hol és milyen keretek között” — mondta Findlay a polgármester.

Történik mindez az Úr 2024. esztendejében, hosszas egyeztetés után. (Megj.: emlékeim szerint a 2019-es választási kampányban N.P. a polgármesteri hivatal előtt osztotta szor- gosan az ételt.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3118305217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása