A mi Erzsébetvárosunk

459. És igen, megnyílt!

2015. október 02. - amier

Szalagvágás és lufierdő a Klauzál piacon
Ma délelőtt, október 2-án hivatalosan is megnyitották a teljesen megújult Klauzál téri Vásárcsarnokot. A színpadon elhangzott megnyitó beszédeket követően a szalag átvágásával narancssárga lufikapun át vezetett az út a vásártérbe, ahol birtokba vették a megjelentek a tényleg szépen felújított Klauzál piacot.

csarnok_atad1.jpg

csarnok_atad3.jpg

A modern megoldások, mint például a mozgólépcső nem ütik agyon az eredeti, építészeti örökség kategóriájába tartozó szépen felújított tetőzetet és az azt tartó oszlopok, a tágas piactér hangulatát. Külön öröm volt látni, hogy a tervezők gondoltak a gyermekes családokra, a fogyatékkal élőkre és az idősekre is.

csarnok_atad8.jpg

csarnok_atad6.jpg

A felső szinten az igényesen kialakított üzlethelyiségek mellett egy másik, évek óta javasolt tervünk is meghallgattatásra talált: itt is intézhetők lesznek önkormányzati ügyeink a kia- lakított ügyfélszolgálati irodán. Ebben az ERVA ügyfélablaka is helyet kapott, jó ötlet.

csarnok_atad5.jpg

csarnok_atad4.jpg

A Klauzál tér felőli bejáratnál a társasház udvarára üvegtető került. A kialakított – egyenlőre üres – átrium szépséghibája, hogy azok az árusok, vállalkozók, akik évtizedek óta itt béreltek helyet, stabil vevőkörük kialakult, eltűntek, és az ígéret ellenére sem kaptak lehetőséget a visszatérésre.

csarnok_atad9.jpg

A Klauzál téri piac megnyitásán túl vagyunk, mi meg (a szoci frakció) kezdeményezzük az Akácfa utca Wesselényi és Dob utca közötti szakaszának mielőbbi felújítását, abban bízva, hogy a tér felújítása is az elfogadott időtervek szerint kezdődik meg.

P.s.: Ja, és hol volt a kerület országgyűlési képviselője a színpadról? Vajon ő miért nem kapott meghívót?

Dr. Kispál Tibor, önkormányzati képviselő

***

Voltunk, fényképeztünk (nagyobb méretben, jóval több kép az fb-oldalunkon nézhető meg), de halast nem találtunk a piacon. És ezt igen-igen szomorúan vettük tudomásul. Ezen még az sem segített, hogy Rónaszékinét viszont láthattuk a placcon.

De most komolyan, tényleg nem lesz halas?!...

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr407881950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása