A mi Erzsébetvárosunk

466. Csakhogy örüljünk (1)

2015. október 24. - amier

A vasárnapi kötelező zárvatartás után ejtsünk pár szót (újra) a mindig nyitvatartó „bulinegyedről”. A player.hu ugyanis a közelmúltban összeszedte Budapest szerintük legelviselhetetlenebb, legkibírhatatlanabb helyeit. A 8 helyszín közül kerületünk nagyobb dicsőségére három helyszín kapcsolódik Erzsébetvároshoz: a legfontosabb ezek közül az ú.n. „bulinegyed”, de ott van a szubjektív listán a Rákóczi út és a Blaha Lujza tér is.

romkocsma2_1.jpg

A bulinegyedről ezt írják:

Bulinegyed, ha ott laksz
A romkocsma forradalom tök klassz, amikor csak inni mész be a kóser háromszögbe, de a lakosok életét kábé tönkretették. Nyaranta este már napközben sem lehet kinyitni utcára néző ablakot, mert ami lent megy hajnal ötig, amellett egy idegbajos orángutánokkal teli állatkert is idegpihentető szanatórium, és amikor lehetne aludni pár órát, jönnek a kukásautók és a beindul a reggeli forgalom. Az elmúlt két év termése, hogy az utcában MINDENBŐL kocsma, bisztró, kávézó, étterem, diszkó, stb. lett, és mind szarnak a csendtilalomra.

Ennyi.

Ezt a most induló mini-sorozatunkat előbb az újjávarázsolt, ámde még mindig üresnek tűnő Klauzál téri Vásárcsarnokkal folytatjuk, majd ezt követően a kerület első lehullott/levert tűzfalképének szomorúságos története következik. Csakhogy örüljünk…

Payns

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr508017965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása