A mi Erzsébetvárosunk

68. Nyilvánosságnak lenni 4.

2014. január 23. - amier

06.jpgHurrá, elkezdődött az év. A Pénzügyi és Kerületfejlesztési Bizottság megtartotta az idei első ülését. Jó sok napirenddel (30)! Be kell hozni a lemaradást. Érdekes hozzászólásokkal tarkított ülés volt az biztos, és megint csak beigazolódott a mondás, hogy a jó munkához idő kell a rosszhoz meg még több.

Az ülésen a bizottsági elnökön kívül még három Fidesz bizottsági tag biztosította a többséget, előttük semmilyen irat, de tudjuk jól, hogy minden a fejben van vagy az okos telefonban. Több száz millióról döntenek és az is egy (vagy több) fejben dől el.

Az első gikszer egy végrehajtási határozat meghosszabbítása körül alakult ki. Na, nem a bizottsági tagok értetlenkedtek, hanem az egyik jelenlévő képviselő tette fel a kérdést, hogy ugyan már miért kell még időt adni. Érdekes választ adott erre a Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója. Válaszának lényege, hogy nem tudja, de utánanéz és visszavonja az előterjesztést. Ez így elég korrekt ajánlatnak tűnik, de a képviselő nem ezt akarta. Szó szót követett végül visszavonták a javaslatot.

csomor_erva1.jpg

Hogy lehessen tudni, kiről van szó. Reméljük, ez nem sérti Csomor vezérigazgató úr személyiségi jogait. (forrás: Vattamány Zsolt hivatalos weboldala)

A másik egy decemberi döntéshez kapcsolódó javaslat volt, ami meglehetősen érdekes következményekkel járt. Történt ugyanis, hogy az előterjesztés szerint a bizottság korábban hibás döntést hozott egy bérleti jog átadással kapcsolatban (Király u. 15-ről van szó). A mostani előterjesztés szerint a valós helyzet az, hogy jogutódlásról van szó és így nem kell fizetni a cégnek az Önkormányzat felé.

Erre a szintén jelenlévő Gergely József képviselő úr megkérdezte a Csomor vezérigazgató urat, hogy akkor szeretné látni azokat a háttér dokumentumokat, ami alapján a múltkor bérleti jog átadásról döntöttek beleértve a mostaniakat, ami alapján most hirtelen jogutódlás lett a jogi helyzet. Kíváncsi volt arra is, ha múltkor bérleti jog átadásról döntöttek, akkor szeretné látni az ingatlan értékbecslését, hiszen biztosan több mint 50 millió Ft értékű ingatlanról van szó, az pedig Képviselőtestületi hatáskör.

Erre elszabadult a „pokol”, a vezérigazgató úr a válaszában azt mondta, hogy a decemberi előterjesztést egy „agyatlan kolléga csinálta a Vagyonkezelőben CTRL V és C billentyűkkel és abban semmi sem felelt meg a valóságnak”. Hiába no, mindenkinek saját stílusa van…

Egy másik érdeklődő lakó ekkor fényképet csinált a vezérigazgató úrról, aki ezt kikérte magának, és valami zavaros magyarázatot adott, hogy a fénykép az ő személyiségi jogait sérti. Ezt én sem értettem, hiszen a kialakult bírói joggyakorlat szerint egy önkormányzati cég vezérigazgatójának lenni közszereplőnek minősül és ez köztudomású tény. A Paksi atomerőmű vezérigazgatója sem tilthatja le magáról a fotósokat munkája gyakorlása miatt.

Volt még egy napirend, ahol egy pályázatot azért kellett eredménytelennek nyilvánítani, mert a Csomor vezérigazgató úr kollégája „elfelejtette” kiértesíteni az egyik jelentkezőt. Aranyos…

Csináljunk egy kasszát:

  1. A Vagyonkezelő egy korábbi határozatot nem hajtott végre időben ezért határidő hosszabbítást kért (ki a felelős?)
  2. A Vagyonkezelő Zrt. decemberben átverte a bizottság döntéshozó tagjait egy nem valós adatokat tartalmazó előterjesztéssel (a vezérigazgató szerint ezért az „agyatlan kollégája” a felelős)
  3. A Vagyonkezelő Zrt. nem a rendeletének megfelelően járt el egy pályáztatás során ezért utólag eredménytelennek kellett nyilvánítani (a vezérigazgató szerint ezért a cég egyik kollégája a felelős)

Azt csak remélhetjük, hogy mindig ugyanaz a kolléga hibázott, mert így „jobb” lenne a leányzó fekvése. Megjegyzem a versenyszférában mindig a vezető a felelős nem a kolléga. Harry Potteresen mi tudjukki a felelős –Voldemort!!

Az ülésen jelen volt még a 444! újságírója is , aki sűrű jegyzeteléssel kísérte végig az ülést.

Hunvald György

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr595777811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gjózsef 2014.01.23. 09:42:42

Csak annyi pontosítás, hogy a hét tagú bizottságból négy fideszes volt jelen. Egy fideszes és két ellenzéki távol volt. (decemberben ugyanilyen volt a helyzet, de az is késve jött össze.) Ketten voltunk képviselők, akik kérdezni szoktak, különben ezt az ülést (30 napirend) 25 perc alatt lezavarták volna.

barabasJ 2014.01.23. 09:56:39

@Gjózsef: Azt szabad tudni, hogy melyik két ellenzéki képviselő nem volt jelen?

Gjózsef 2014.01.23. 10:14:38

A három hiányzó: Stummer János, Molnár István és a fideszes Nagy Mariann.

barabasJ 2014.01.23. 10:22:37

Köszönöm. A Stummer, mint ellenzéki nekem kimaradt... :(

kormika 2014.01.23. 13:16:23

Csomor vezérigazgató úr magas iskolai végzettsége megengedi,hogy értelmetlen hülyeségeket mondjon! Molnár képviselő urat meg bokros teendői máshová szólították! ?????

Gjózsef 2014.01.24. 16:37:49

@barabasJ: Értem, de nem fideszes. Ők is így számolják.

Gjózsef 2014.01.24. 16:39:48

@kormika: úgy tudom, hogy jogi doktor. A jogászoknak elég furcsa dolgokat is oktathatnak, ahogy az elmúlt négy év jogalkotását figyeltem.
süti beállítások módosítása