A mi Erzsébetvárosunk

Hernád utca 3. - iskola

2015. július 11. - amier

Az iskola szinte egyszerre épült a városrésszel. Először a Murányi utca felöli oldal készült el, azonban hamarosan nyilvánvaló lett, hogy a gyerekek befogadására nem elegendő az épület, mivel osztályonként a létszám megközelítette a 100 tanulót. Így 1900 körül a főváros megépíttette a Hernád utcai frontot is. 1926-ban a Damjanich Polgári Iskola költözött a Hernád utcai épületbe.

hernad3-1.jpg

hernad3-2.jpg

Megalakulását annak köszönhette, hogy a Rottenbiller utcai Polgári már nem tudta befo- gadni a nagy számban jelentkező tanulókat, ezért négyosztálynyi diákot a Damjanich utca 43.-ba helyeztek el. Ezek a diákok vetették meg az új polgári iskola alapját, amely 1908 szeptemberében nyílt meg Hittig Lajos vezetésével. Jelenleg a Vendéglátó Idegenforgalmi és Kereskedelmi Baptista Középiskola és Szakiskola működik az épületben.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr857618018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása