A mi Erzsébetvárosunk

Köntörfalazás vége — lábhoz!!! [310.]

2023. március 03. - amier

Orbán: Elképzelni sem szeretném, mi történne,
ha Oroszország elveszítené a háborút. (444.hu

A svájci Weltwoche című lapnak adott nagyinterjúban Magyarbasi kimondta azt, amit eddig is tudtunk: azt, hogy az orosz–ukrán háborúban az orosz agresszor győzelmét reméli. (Ha a békekötés eredménye az, hogy Oroszország nyer területeket, akkor ő nyert. Ha az ukránoknak sikerül visszafoglalniuk a tőlük elhódított romokat, akkor meg ők.)

orban_welt2023.jpg

MÁSNAP Oroszország elrendelte, hogy a magyaroknak a diplomata útlevélhez is vízumot kelljen váltaniuk. Úgy ítélik meg, hogy ebből az elköteleződésből már nincs visszautunk. Ezzel a "jelzés értékű gesztussal" szorosabbra húzzák a pórázt. Nehogy valamiféle "szuve- rén" (bah! micsoda hülyeség!) szerepében próbáljunk tetszelegni.

Tanuljuk meg, hol a helyünk!

Fügedi Ubul

Előzmény a földgömbbel: Könyvtárszoba. „… a képen Orbán Viktor fogadja Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnököt a karmelita kolostor könyvtárszobájában. Melynek berendezési tárgyai közül egy hívja fel magára különös figyelmünket: az a földgömb, amely pont olyan, amilyen Chaplin-Hitlernek volt A diktátorban.”

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7218063460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása