A mi Erzsébetvárosunk

A sehonnai senki [402.]

Március idusa margójára.

2024. március 19. - amier

Nagylélekzetű elemzésében azt írja Horváth András, hogy az új csillag Magyar Péternek nincs egyetlen önálló gondolata, egyetlen önálló javaslata. Bár a rendszer belső köreiből érkezik, nem mond se a NER-ről, se annak meghaladásáról semmi olyasmit, amit a hagyományosan "ellenzéki" politikusok ne mantráznának évek óta. No, igen — ismeri föl — "Aranyszabály: nem mindegy, hogy ki mondja!"

magyar_peter2024.jpg

Nagyon igaz, és pont ez Magyar P. sikerének titka: az önmagukat hagyományosan ellenzékinek (és jellemzően nem pl. baloldalinak vagy konzervatívnak stb.) nevező politikusok mostanra annyira elhiteltelenedtek, hogy még egy teljesen senki is lehet náluk népszerűbb, ha teljesen kívülről jön. Ezért a NER-en kívüli választók sorra próbál- gatják a jelentkezőket Vona G.-tól Magyar P.-ig és majd tovább: minden választás előtt elénk fognak lökni egy-egy hamis messiást, és mi mindig be fogunk dőlni nekik — mert az olyan kényelmes.

MP az MZP-jelenség ismétlése: jön egy ősfideszes, aki azt mondja, hogy ugyanazt csinálná, mint a mostaniak, csak nem lopna — és ennyi elég ahhoz, hogy mögé seregeljen mindenki, aki nem ősfideszes. Egyetlen szavazatot se fog elvenni Magyarbasitól — de ahhoz elég lehet, hogy pl. a Kutyapárt ne jusson be az EP-be.

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9218358373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása