A mi Erzsébetvárosunk

Itt a nyár, mégis lemondtak [426.]

2024. június 22. - amier

Lemondott Komjáthi Imre és Kunhalmi Ágnes. (HVG

Ma délelőtt az MSZP országos választmányának ülésén mindkét társelnök lemondott tisztségéről. Ez annak fényében, amit két napja Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója a Telexnek adott interjújában mondott — meglepő. Akkor ugyanis azt közölte nem, nem merült fel az MSZP vezetésében, hogy a sikertelen választás után lemondjanak. 

mszp_lemondas.jpg

„A pánikszerű lemondások sok kárt tudnak okozni, jön a nyár, széteshet a párt” jelentette ki/be. Azaz, itt a nyár, tessék elmenni nyaralni, és őszig — a tisztújításig — felejteni.

Molnár Zsolt tehát két napja pártigazgatóként vagy nem volt eléggé tájékozott, vagy a hosszú, beszólogatós és magyarázkodós interjújában nem kívánta kibontani az igazság minden apró kis részletét.

Mit ne mondjak; egyik jobb lehetőség, mint a másik.

P.s.: Ezeken a helyeken (VI., VIII., IX. kerület) ezek a pártok (MSZP, DK) szavazóik számsze- rű többségét elvesztették. Naiv tévedés azt gondolni, hogy ez csak egyszeri eset volt. Ha valaha is vissza akarják szerezni őket, azon sokat és rokonszenvesen kell dolgozni. (via Fügedi Ubul)

*

Új baloldal kell – jelentette ki Lendvai Ildikó a Népszavában megjelent írásában. (…) Ne ismételjük meg a 2022-es vereség utáni kiábrándító éjszakát. Akkor szavazóink úgy látták: ezek önkritikára és következtetésekre képtelen teflonpolitikusok. Morális lejtőre akkor kerültünk. Tartozunk nekik egy bocsánatkéréssel is, ami eddig elmaradt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7118433313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása