A mi Erzsébetvárosunk

Felújítják a Király utcai házakat [409.]

A Király utca 25-27-29. sz. alatti műemlék épületeket.

2024. április 16. - amier

Hogy ne csak azzal foglalkozzunk, hogy ki kivel együtt, és ki külön indul a közelgő választáson: az Építészfórum írta meg pár napja, hogy rövid időn belül elkezdődhet a korábban bontással fenyegetett Király utca 25-27-29. sz. alatt álló műemlék épületek homlokzati felújítása: a legfrissebb hírek szerint már meg is találták a kivitelezőket.

kiraly25-27-29.jpg

A rendkívül rossz állapotú épületek a SAGRA Építész Kft. és Sajtos Gábor DLA felelős építész, vezető tervező generál tervei alapján újulnak meg. (Ugyanez a cég készítette a Trafó belső tereinek a terveit, a pasaréti Páduai Szent Antal-templom felújítását.)

Két évtizednyi harc után, 2022-ben egy bírósági per eredményeként kerültek vissza az erzsébetvárosi önkormányzat tulajdonába az elhanyagolt állapotú épületek, melyeket korábban a teljes lebontás illetve egy szállodaóriással való helyettesítés réme fenye- getett, írja a portál. Az előzményekről és a perről korábban ITT és ITT írtunk, további részletek pedig az Építészfórumon olvashatók.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4918382595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása