A mi Erzsébetvárosunk

Ezt most megúsztuk [280.]

De mi lesz az egyre rosszabb állapotú házakkal?

2022. november 12. - amier

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú döntése alapján a kerület önkormányzata marad a tulajdonosa a Király utca 25., 27. és 29. szám alatti házaknak, és a velük szomszédos játszótéri teleknek – írja Spirk József24.hu-n. Ha veszítettek volna, az a kerület pénzügyi csődjét jelentette volna, mert Sunbelt Property és a Sunbelt Garden Kft. már több mint 15 milliárd (!!!) forintnyi kötbért követelt az önkormányzattól.

kiraly23252729-2_1.jpg

Tették ezt egy hatályba nem lépett szerződésmódosítás alapján, amelyet még az előző, fideszes vezetés kötött velük – sunyin, kártékonyan és fű alatt. (Megj.: 2019 májusában fogadott el egy olyan határozatot a képviselőtestület, hogy irreálisan rövid határidővel kiürítik az épületeket, a kiköltöztet negyvenöt lakót pedig teljesen felújított lakásokba helyezik el. A vevőkkel még arról is megállapodtak, hogy ha ez nem sikerül, akkor az önkormányzat kötbért fizet.)

Csak a hab volt ezen a messziről is bűzlő tortán, hogy 2019 őszén Vattamány Zsolt erről „elfelejtette” tájékoztatni az új vezetést, pedig akkorra már több mint 2 milliárd forint kötbért kellett volna kifizetni. 2020 novemberére ez az összeg közel 10 milliárd forintra nőtt. A házakat 2,6 milliárd forintért adták volna el…

Korábban Spirk József ITT írt részletesen
a Király utcai ingatlanok eladásáról, mi pedig ITT.)

Most az ítélőtábla kimondta: a Vattamányék által megkötött szerződés semmis, mert a két cég versenyeztetés nélkül jutott az ingatlanokhoz. Pont.

P.s.: Az önkormányzat különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával büntető eljárást kezdeményezett. A Nemzeti Nyomozó Iroda 2020-ban rendelt el nyomo- zást az ügyben. Kíváncsi vagyok mi lesz ennek az eredménye…

*

A cégadatok szerint a Király utcai házakért valójában minimális bevételekkel rendelkező cégek küzdenek, az utóbbi öt évben nulla forint volt a nettó árbevételük. A Sunbelt Property Ingatlanforgalmazó Kft. eredetileg 2003-ban, a Sunbelt Garden 2005-ben nyert jogot a házak és a játszótér megvásárlására. A cégek akkoriban még Király 27. Kft., illetve Király Garden Kft. néven voltak bejegyezve. (via 24.hu / Spirk)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr217977194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása