A mi Erzsébetvárosunk

Ötszáz liter misebor [230.]

Veled vagyunk, Ukrajna!

2022. május 31. - amier

A magyar kormány 500 liter misebort küld Ukrajnába.
(Nem, nem Hírcsárda, Telex

Abszurdisztán kormánya hosszas vacillálás után elkötelezte magát a szabadságáért harcoló ukrán nép megsegítése mellett. Nagylelkű és nagyvonalú ajándékunkat — amit "hivatalosan" az Egri és a Veszprémi Főegyházmegye, valamint a Pannonhalmi Főapátság ajánlott fel — a lengyel karitász juttatja el az ukrán templomokba.

misebor.jpg

Veled vagyunk, Ukrajna!

Fügedi Ubul

P.s.: Iszonyatosan hülyén hangzik nekem, hogy megjelenik a lengyel karitász Kárpátalján, és literenként szétporciózza az ajándék magyar misebort.

Van egyfajta nem evilági hangulata ennek a történetnek...

*

Ötszáz liter misebort küld Magyarország Ukrajnának háborús segítségül. Derék. És az is, hogy mindebből hír bírt lenni a magyar sajtóban, főleg úgy, hogy az „életmentő” adományt Soltész Miklós államtitkár „indította útnak”, s főleg lengyel segítséggel. A hír hallatán elsőként Svejk és az ő részeges tábori lelkésze jut az ember eszébe, a beállva celebrált tábori mise, és arra gondol, hogy ugyan a világirodalom legszomorúbb és egyben legröhejesebb regényének ez leginkább a paródia ormain lévő, ám egyben sírni való része, a valóság – főleg a magyar – még ezen is túltesz. (via Rezeda / Huppa)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr717845249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása