A mi Erzsébetvárosunk

Alternatív valóság [441.]

Gyermekkori álmok.

2024. szeptember 11. - amier

Orbán Viktor: Van némi tapasztalom, hogy kell
a háborút és a békét menedzselni. (24.hu

— Nem ez az első háborúm miniszterelnökként — mondta az az orosz–ukrán háborúról Orbán Viktor az olaszországi Comóban. „Van némi tapasztalom, hogy kell a háborút és a békét menedzselni” — nyomatékosította ezt a sajátos állítást.

orban_como.jpg

Kérdéseim:

  1. Mitől Orbán Viktor háborúja egy olyan, Magyarország keleti csücskétől 800–1000 km-re vívott konfliktus, amelynek résztvevői szerint Magyarországnak semmilyen tevőleges szerepe nincs harcukban?
  2. Melyik volt (miniszterelnökként) az előző háborúja?
  3. Mikor kerülnek be a Nemzeti Alaptantervbe a tapasztalt menedzser által megoldott, illetve megnyert háborúk?

Ugyanezek a kérdések Szily László fejében is felmerültek, ő azonban utána is járt a másodiknak:

[Orbán] „Konkrét példaként a „balkáni” és a „georgiai” háborút említette. A köznyelvben „balkáni háborúként” leginkább a Jugoszlávia felbomlása után 1991-ben kitört függetlenségi és polgárháborúkat szokták nevezni. Orbán ezek idején egy kis ellenzéki párt vezetője volt, és így semmi köze nem volt hozzájuk.

Első miniszterelnökségének idejére esett viszont az 1998–99-es koszovói háború és ennek részeként Jugoszlávia NATO-bombázása.

Georgiában-Grúziában egyetlen fegyveres konfliktus zajlott Orbán hivatali ideje alatt, a mindössze 8 napig tartó 1998-as abháziai gerillaháború, ami a grúz gerillák villámgyors vereségével végződött.

Ennyi.

Fügedi Ubul

P.s.: Háború! Háború! A harc folytatódik: Orbán Viktor edzeni és diétázni kezdett. És ebben a küzdelemben is önmagát menedzseli.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1518489593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása