A mi Erzsébetvárosunk

Európából az övezetbe visz egy út [395.]

2024. február 22. - amier

Kína védelmi megállapodást kötött Magyarországgal. (VG)

Magyarország az átfogó stratégiai együttműködés fejlesztésére törekszik Kínával, amely felajánlotta, hogy "közbiztonsági kérdésekben" is támogatja Magyarországot. A NATO leendő helyettesítőjeként fellépő Kína szerint a kötendő biztonsági együttműködés a kétoldalú kapcsolatokat új csúcsra emeli, de már a mostani megállapodást sem hozták nyilvánosságra.

orban_foldgomb.jpg

Most ugyan a NATO földrajzilag még közelebb van hozzánk, de mihelyst Borneó és Celebesz (újra) a miénk lesz, égetően rá fogunk szorulni a segítségükre, és Magyarbasi hosszú távon álmodozik.

A kínai állami média a NATO jelenlegi politikáját a globális béke és stabilitás "jelentős kihívásának" nevezte, és emlékeztetett arra, hogy hazánk többször megakadályozta a Kína ellen tervezett EU-s intézkedéseket.

(A képen: "Sokkolta a románokat Orbán földgömbje" – via MNemzet, 2020.05.08.)

Fügedi Ubul

P.s.: Kimaradt az írásból az a mondat, hogy "Mindent egy lapra tettünk fel". Nagyon bele akartam írni, de addig szerkesztgettem a szöveget, amíg ki nem felejtődött.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2318337143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása