A mi Erzsébetvárosunk

Sajátos küldetésünk [353.]

2023. augusztus 23. - amier

Miniszterelnökünk ünnepi beszédében elmondta, hogy minden magyarnak van egy küldetése, méghozzá az, hogy „ez a sziget, ez a nyelvi, kulturális nagyszerű sziget, Magyar- ország és a magyar kultúra ne tűnjön el a föld színéről.” Magyarra fordítva ez úgy hangzik, hogy zárkózzunk be, ápolgassuk saját kultúránkat (hogy ő mit tekint annak, abba most nem mennék bele) és álljunk ellen mindenféle idegen hatásnak, befolyásnak.

aug20-1.jpg

Amint ezt kiváló elemzők leírták, ezt leginkább új országalapításnak, Szent István totális megtagadásának tekinthetjük. Különös zamatot ad a koncepciónak, hogy azt pont Szent István ünnepére időzítette.

No de nem is ezzel akarok én foglalkozni, hanem a beszűküléssel. Első kormányzati ciklusának még azzal a nagyratörő elképzeléssel vágott neki, hogy ő lesz az EU (egyik) vezetője. Amint tudjuk, ez nagyon nem jött össze, ezért elkezdett a V4-ekre koncentrálni.

Mindössze két és fél éve, 2021 februárjában még arról beszélt, hogy Közép-Európának van történelmi küldetése. Az akkori küldetés (mit tesz isten) a „közép-európaiság”, azaz a régió nemzeteinek minél szorosabb együttműködése volt.

„Lengyelország, Magyarország és az akkori Csehszlovákia, a visegrádi szövetség megalakításával már 1991-ben felismerték, hogy Közép-Európa népei sorsközösséget alkotnak.

Harminc év után elmondhatjuk... hogy az Európai Unió és a NATO tagjaként, az öreg kontinens legdinamikusabban fejlődő térsége lett Közép-Európa, amelyet markáns gazdasági növekedés, alacsony munkanélküliség, gyors digitális átállás és hatalmas beruházások jellemeznek.”

Időközben Közép-Európa tényleg markánsan fejlődő országai simán kiutáltak maguk közül minket, de kiváltképp átfogó koncepciójú vezérünket. (A türköket még megfigyel- hetjük, de tagságot azért ők se kínáltak nekünk.) Ezért most bezárkózunk, és mi utasítjuk el őket is (a Néppártból se zárták ki a Fideszt; mi léptünk ki, pukkadjanak meg).

Attól tartok, hogy lehet ezt még folytatni.

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6718199827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása