A mi Erzsébetvárosunk

Csirke-játék [408.]

2024. április 12. - amier

Előzmény: két hete röppent fel a hír, hogy az ellenzéki összefogásban érdekelt pártok Erzsébetvárosban másnak adnák az MSZP által 2019-ben megnyert két körzetet. A párt helyi szervezetének vezetője erre bő egy hete bejelentette, hogy ez számukra elfogad- hatatlan, és új egyeztetés összehívását kezdeményezte. Mert ha nem születik egy, az MSZP-nek is elfogadható megállapodás, külön indulnak mind a 10 választókerületben.

chicken_game1.jpg

A csirke-játék (chicken game) egy rövidtávú nyereséggel kecsegtető, de hosszútávon az együttműködést lehetetlenné tevő játékelmélet, ahol két autó száguld egymás felé, és az veszít, aki előbb rántja félre a kormányt. Ha pedig mindkét fél bátrabb (erősebb) akar lenni a másiknál, mindketten összetörik magukat. Vagy meghalnak.

Az MSZP el iskezdte a kampányolást, a jelöltállítást, majd — ha hinni lehet a pletykáknak — a hét közepén valaki csak félrerántotta a kormányt, és új megállapodás született: az MSZP — 4-5 nap kitelepülés, pultozás stb. után — mégsem külön indul.

Lehet tehát tovább sétálni, nincs itt semmi látnivaló. A résztvevők most azzal vannak elfoglalva, hogy új játszmát válasszanak.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr918378667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása