A mi Erzsébetvárosunk

"Felsőbb utasításra” [221.]

Orbanisztán bennünk él…

2022. április 28. - amier

Vidnyánszky: „Én nem lennék soha ilyen gőgös,
mint a rendezőkollégám” (HVG

Amikor a (téged) verőember még azt sem meri megmondani, kitől kapta az abszurd parancsot. Itt tartunk.

vidnyanszky2.jpg

(...) az előadás rendezője, Oskaras Koršunovas és a társulat nemzetközi kapcsolatokért felelős menedzsere is közölte a Nemzeti Színház munkatársaival, az ő meghívásukra érkeztünk a beszélgetésre, de így sem engedtek be, mint mondták, felsőbb utasításra. 

A meghívott vendégeket. Mert megtehetik. A litvánok elmennek, ők itt maradnak. Éppen most kaptak tőlünk újabb négy évet.

Katonáink ott ülnek önök fölött a repülőgépekben, és az ő parancsnokuk Orbán Viktor. Legyenek nyugodtak, az életüket is el fogják venni, persze az önök érdekében.

Fügedi Ubul

*

A Vilniusi Városi Színház társulata kedden a budapesti vendégjátéka végén a tapsrend helyett performanszt adott elő: a színészek a meghajlás helyett újra meg újra felálltak és összeestek, mint akiket golyó talált el, míg végül végleg a földön maradtak. Eközben a háttérben az 1956-os magyar és a jelenlegi ukrán helyzetről vetítettek fényképeket, az „Orbán, are you sure? Hungary 1956 – Ukraine 2022” (azaz „Orbán, biztos vagy benne?”) felirattal. (via HVG)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6417819349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása