A mi Erzsébetvárosunk

Na, ide vajon mi épül? [223.]

2022. május 05. - amier

Úgy van, el tetszettek találni: szálloda. Mi más, hisz’ arra van itt a legnagyobb szükség. Az Építészfórum írta meg minap, hogy bár a beruházásról egyelőre minimális az információ, annyit már tudni, hogy újabb szálloda, egy hatemeletes épülhet a Kazinczy utcában.

tancmuveszeti1.jpg

A cikk szerint még 2021 januárjában derült ki, hogy lebontják az Állami Balettintézet használaton kívüli épületét a Kazinczy utca 42-46. szám alatt, az ott lévő épületek bon- tásáról még 2020-ban döntöttek.

tancmuveszeti_hotel.jpg

Sokáig nem lehetett tudni, mi épülhet a belvárosi ingatlanon a jövőben, az ÉTDR-ben fellelhető legfrissebb információk alapján azonban idén április elsején egy hotel terveit nyújtották be engedélyezésre a hatóság- hoz. Az eljárás még folyamatban van. A publikus felületen mindössze egy látványterv, egy helyszínrajz és egy utcaképi nézet elérhető anonim terv- lapokon, így egyelőre az sem ismert, hogy melyik építésziroda dolgozik a projekten. Az viszont kiderül, hogy a Kazinczy utca 40-48. alatti szálloda 2 pinceszint + földszint + 6 emeletes lehet, maximális (nem utcafronti) magassága pedig valamivel több, mint 27 méter.

Pont még egy hotel – méghozzá jókora – hiányzik a Kazinczy utcából. Meg a kerületből. Nem, nem lakóház, vagy uram bocsá' park, egy icipici parkocska, nem, egy hotel kell...

BBP

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7117824895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása