A mi Erzsébetvárosunk

Még az utcát is kiszélesítik [264.]

2022. szeptember 21. - amier

Még május elején írta meg Vincze Miklós a 24.hu-n (mi pedig röviden itt), hogy böhöm nagy, hatemeletes szálloda épül(het) a Kazinczy utcában a Táncművészeti Főiskola egykori épületeinek helyén. Pár napja az Építészfórumon újabb részletek jelentek meg minderről, többek közt az, hogy a „még elfogadásra és megkötésre váró településrendezési szerződés szerint az építtető a hotellel határos utca felújítását is vállalja.”

tancmuveszeti_hotel2.jpg

A Kazinczy utca 40-48. sz alatti jókora területen tehát – nagyon úgy néz ki – hogy meg- épül 2 pinceszint + földszint + 6 emeletes, 27 méter magas szálloda. A látványtervek szerint az utca ezen szakaszát végig – beleértve a 48. sz alatti ipari épülethez tartozó területet* is –  teljesen beépítik.

Ha van valami, amire pont semmi szükség nincs ebben a negyedben, az ez a hatalmasra puffasztott, a kis utcákban jelentős forgalmat generáló, egyébiránt építészetileg értelmezhetetlenül nulla kombinát. Nem érzem vakmerőnek kijelenteni, az olyan észjárás, ami megszüli az ilyen projekteket, a lehető legártalmasabb a Belső-Erzsébetváros számára. (via  Bojár Iván András)

Megjegyzendő, hogy a derék építtető ígéretei szerint ő a Kazinczy utca egy részét is megújítja majd. Isten bizony! És még az utcát is kiszélesítik – legalábbis a látványtervek szerint.

BBP

*A 48. sz. alatt álló, több mint háromezer négyzetméter alapterületű ingatlant kivett építési területként és üzemként, udvarként tartják nyilván, a Forestay I. Ingatlanfejlesztő Alap tulajdonában áll. Az építési engedélyezési eljárás egyelőre folyamatban van, az ÉTDR alapján áprilisban kezdődött meg. (Megj.: ma délelőtt a képviselőtestület tárgyalta az Alappal kötendő Településrendezési Szerződést, 11. pont)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5117937610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása