A mi Erzsébetvárosunk

Szálloda lesz az ASZK II. [197.]

Pont még egy hotel hiányzik a kerületből.

2022. február 02. - amier

Úgy néz ki, eldőlt. Még tavaly szeptemberben írta az Index (meg mi is), hogy úgy tűnik, szálloda lesz az egykori Almássy téri Szabadidőközpontból. Akkor a beruházó építési engedély iránti, ill. szállodává alakítási kérelmet nyújtott be a Fővárosi Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztályához. Most az Építészfórum közzétette a régóta üresen álló ASZK átépítésének tervét és a látványterveket*.

aszk_latvanyterv.jpg

A leendő hotel látványterve. Forrás: LAB5

A cikk szerint egy nemzetközi szállodalánc tagjaként újul meg az épület. A fejlesztést az Almássy Invest Zrt. végzi, amely 2020-ban vette birtokba az akkor már több mint egy évtizede elhanyagoltan álló épületet. A napokban építési engedélyt kapott terveket a LAB5 építésziroda jegyzi, az előzetes vázlatterveket, a fejlesztési koncepciót pedig az SABDC készítette.

A tervek szerint a homlokzat teljesen megújul, az Almássy tér felé egy nyitott üvegportált és egy új lépcsőt alakítanak ki, ami összeköti a 135 szobás szálloda hallját a térrel, a Szövetség utca felé pedig egy parkolóházat nyitnak.

A látványtervek szokás szerint szépek. Az átépítés engedélyezése is várható volt; az épület jelenlegi nyomorult állapotánál szinte minden jobb. Csak hát… Lelki szemeimmel máris látom amint a 150 szobányi szolid lakó a nyitott teraszokon ülve, söreiket iszogat- va, elmélázva hallgatják az Almássy tér fáin békésen csivitelő madarakat.

*Az Almássy téri épület tulajdonosa már a megvásárláskor is szállodát akart ide, de az akkori szállodaépítési tervek a gazdasági válság miatt füstbe mentek.

BBP

*

Mindeközben a szomszédban: Belváros Önkormányzata egy új, minden igényt kielégítő sportközpontot hozott létre a Belvárosban. Nem, nem szállodát – sportközpontot.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4517100132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása