A mi Erzsébetvárosunk

Bontják a parkolóházat [242.]

Az Akácfa utca 60. szám alatt.

2022. július 10. - amier

Pár napja elkezdték bontani az Akácfa utcában a parkolóházat. Az épületet Reimholz Péter építészirodája tervezte, -1 szint, földszint és 10 szinten összesen 341 férőhely lett kialakítva. 2008 júliusának végén – alig 14 éve – egyedülálló technikai különlegességként lett beharangozva: „Igazi technikai különlegesség készült el a napokban az Akácfa utca 60. szám alatt, ahol Európa első robottechnológiával működő parkolóháza várja az autósokat. Egy ugyanekkora sima mélygarázsban körülbelül 150 autó fért volna el, azonban hála a robotoknak, itt 341 autó parkolhat.”

akacfa60-1.jpg

Hát most bontják az automatizált különlegest. Fogalmam sincs, hogy miért kell ilyen rövid idő után szétszedni, a nálam okosabbak szerint ugyanis egy ilyen befektetésnél minimum tizenöt-húsz éves megtérüléssel lehet számolni. Annyi pedig még nagyon nem telt el. (Megj.: az is érdekelne, hogy pl. a kerület lakosai mennyire használták, mennyire tudták használni ezt az épületet, parkolásilag. Ha egyáltalán…)

Amit jelenleg tudni:

…a hatósági építési rendszerben január 24-én elindult az ingatlanon építeni tervezett társasház engedélyezési folyamata. Az alig tizenhárom és fél évvel átadása után, nemrégiben háló alá került épület kiradírozása rövidesen meg is kezdődött – a munkák a helyszínen kifüggesztett tábla szerint szeptemberre érnek majd véget.

A tervcsomagnak a felületen három lapja érhető el – ezek szerint a zöld udvart körülvevő, 22,5 méter magasra törő L alaprajzú ház harminckilenc lakást foglal majd magában, magasságával pedig illeszkedni fog a szom- szédaihoz. (24.hu / Vincze Miklós)

A parkolóház bontása miatt szeptemberig az utca Dob és Király utca közötti szakaszát lezárták, a környék házainak lakói meg már most élvezhetik a bontás összes örömét. Mert mi így szoktunk bontani. Meg építeni (is).

P.s.: De legalább nem hostel épül a helyére. Bár ki tudja, annyi minden történhet…

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1017879789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása