A mi Erzsébetvárosunk

Szálloda lesz az ASZK I. [158.]

Pont még egy hotel hiányzik a kerületből.

2021. szeptember 06. - amier

Szálloda lesz az egykor ikonikus művelődési házból. (Index

Úgy tűnik, szálloda lesz az Almássy téri Szabadidőközpontból, legalábbis a beruházó építési engedély iránti, illetve szállodává alakítási kérelmet nyújtott be a Fővárosi Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztályához – írja az Index.

almassy_ter6-1.jpg

Csak röviden: az ötemeletes épületet 1983-ban nyitották meg Almássy téri Úttörő és Ifjúsági Ház, Szabadidőközpont néven. Az épület tervezője Straub Éva és Jakab Zoltán, a belső terek építésze pedig Somogyi Pál volt. 1983-ban az itteni színpadon kezdődött a Ki Mit Tud?, itt mutatkozott be Falusi Mariann. Később itt tartotta klubjait az Első Emelet, a KFT, a Takács Tamás Blues Band és Bonanza Banzai. A Téka zenekar táncházai és a Kölyökvár, Budapest legsokrétűbb játszóháza szintén itt, az ASZK-hoz működött.

Délceg idők voltak, sokunkat rengeteg élmény kötődött ide. Aztán 2007-ben mindennek vége lett, a művház bezárta kapuit. Az épület magántulajdonba került, jött az enyészet*. Most szálloda lesz helyette. Itt is. Meg ott is. És amott is… (...a mi házunk előtt is.)

A francba! A Szövetség u.-ban ott van – a 27. sz. alatt – a BoHotel hálózatnak egy hostel-szerű háza, amely lakóháznak indult, de aztán átvette a BoHálózat. Ott van a 33. sz. alatt a Bo33*** hotel. A Szövetség u. – Tivadar u. mindkét sarkán 1-1 motel, az egyiket ukrán melósok bérlik, a másikat magyar melósok. Mondjuk ezekkel nincs gond v. probléma, csak a Bo33 parkolóhely foglalásával. És a csúcs, a 37. sz. alatti leendő Hostel építkezés, amelyet 2019 februárjában kezdtek el, azóta vállalkozó-váltás volt, a befejezés 2021. december 31-ére ígérik, de sehol semmi. Talán két ember dolgozgat rajta, de legalább 10-12 parkolóhelyet foglalnak el. Ja, és akkor az Almássy tér másik oldalán – a Barcsay felé – szintén építkeznének, de egy ideje ott is áll az építkezés, úgy tudom, az is valami hostel-szerűség lesz egyszer… (egy környékbeli lakó kommentje a Facebook-ról)

*Az Almássy téri épület tulajdonosa már a megvásárláskor is szállodát akart ide, de az akkori szállodaépítési tervek a gazdasági válság miatt füstbe mentek.

BBP

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2016681658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása