A mi Erzsébetvárosunk

Jó hír, rossz hír [156.]

2021. augusztus 31. - amier

Új hotelmárka érkezik Magyarországra. (Portfolio

A jó hír az, hogy végre beépül Kertész utca 21. és 23. szám alatti parkoló. Rossz meg az, hogy nem lakóház, hanem szálloda épül ide is. De nézzük a részleteket: a két telken eredetileg egy 1869-ben épült földszintes, illetve egy 1888-ban épült kétemeletes lakóház állt. Ezeket még 2006-ban bontották le, hogy helyükre egy 4 emeletes  lakóház épüljön.

kertesz21_23.jpg

Hát nem épült. A jókora területen – közvetlenül a Wesselényi utcai iskola (Wesselényi utca 44.) mögött – egészen mostanáig egy parkoló működött. A hírek szerint azonban hamarosan beépítik a 2251 négyzetméteres dupla telket; egy jókora, hétemeletes, 250 szobás szálloda épül az Accor szállodavállalat és a Futureal ingatlanfejlesztő cég közös projektjeként.  (Megj.: A befektetők szerint várhatóan 2023 végére készül el. Az építési engedélyt 2020. december 30-án már kiadták.)

tribe1.jpg

A látványterv szerint ilyen lesz. (Forrás: Futureal)

A Puhl és Dajka Építész Iroda által tervezett magyarországi TRIBE 250 szobájával a környékbelieknek is érdekes fejlesztés lehet, hiszen az alapvetően közösségi terek koncepciója köré épülő hotelben a helyiek által is látogatható sky bar, fitneszterem, kerékpárkölcsönzés és co-working irodabérlés is elérhető lesz. (Portfolio)

És most tessék hangosan örvendezni – tehát ide is egy szálloda (de legalább nem hostel) fog felépülni. És persze ahogy a Portfolio írja: mindannyiunk legnagyobb örömére. Mert úgy kell ide egy hétemeletes szálloda, mint az a bizonyos falat kenyér!

BBP

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5216676228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása