A mi Erzsébetvárosunk

753. Hová lett a pénzünk?

2018. február 22. - amier

Olvastam a Népszavában, hogy mi is történik a TAO pénzzel. Mivel több, mint 330 milliárdról van szó, ne vonjuk meg a vállunkat; ebből a pénzből csilivili egészségügyet lehetett volna csinálni a jelenlegi helyett. 2011-ben a kormány (Orbán Viktor) úgy döntött, hogy a cégek a nyereségük utáni társasági adót ‒ tao ‒ címén sportfejlesztési célokra adhatják, nem kell adóként fizetni. Tulajdonképpen jó is lehetne ez a cél.

meszarosorban2016.jpg

De amit látunk: kapják a pénzt a futball és más látványsport egyesületek, épült rengeteg stadion, de ettől nem lett jobb a futball.

Az Unió vizsgálódott tiltott támogatás miatt, mert az rontja a versenyt. A cikkben olvashatjuk, hogy a megállapodást a magyar fél nem tartja be, és az Unió nem is ellenőrzi a szerződés betartását. Érdemes a cikkben elolvasni, hogy mi mindent hagy figyelmen kívül a kormány, de most menjünk tovább.

Ami a legfelháborítóbb, a megállapodás érvényessége, „a tao-program addig folytatódhat a jelenlegi mederben, amíg a csapataink – mindenekelőtt a fociban – továbbra is ered- ménytelenek, és a magyar nevelésű játékosok sem jutnak ki az európai piacra.”

Magyarul: addig költhetik a gyalázatos gyenge teljesítményre, az üres stadionokra a rengeteg pénzt, amíg olyan marad a futball, mint amilyen.

Kérdés: az olvasók között van-e olyan, aki azért kap nagy fizetést, lakást, autót, hogy a munkáját gyengén végezze? Addig kapja a sok pénzt, amíg ilyen gyenge marad.

Más.

A Tiborcz-botrányról is sokat olvashattunk, de van az ügynek további oldala is. A különbö- ző önkormányzatok pályázhattak a közvilágítás korszerűsítésére. A pályázat egyik feltétele megegyezett sok más pályázatéval: önrészből kell fizetni a munka egy részét, csak a többi az állami támogatás.

Volt egy tucat önkormányzat, amelyiknek nem volt pénze az önrészre. Erre a kormány kb. egy milliárd – ezermillió – forintot adott a költségvetésből, hogy tudjanak indulni a pályá- zaton. Ebből két dolog következik: a kormány megsértve a pályázati egyenlőség feltételeit, adott a közpénzből pótlást. A másik: a kormány – Orbán Viktor – azért, hogy a veje még nagyobb üzletet csinálhasson, állami pénzt tolt be önkormányzati oldalon.

Erre mondta korábban Orbán Ráchel – Tibocz István felesége –, hogy ők a saját lábukon állnak. Mit ne mondjak: így könnyű.

Gergely József

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5213690366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása