A mi Erzsébetvárosunk

779 milliót gyakorlatilag zsebrevágtak [356.]

110 millió forintért gyártották le a 40 ezer játékot.

2023. szeptember 04. - amier

889 millió forint közpénz ment el 40 ezer társasjátékra,
rejtély, hol lehetnek. (24.hu

Az "Orbán Ráhel köréhez sorolt Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány" kifejezés arra utal, hogy jóformán senki se tudja, mire van a miniszterelnök "saját lábon álló" lányának adminisztratív és mire informális befolyása. Mindeközben az összesen 11,7 milliárd forint támogatás ellenére az alapítványnak sikerült 1 milliárd 171 millió forint veszteséget összehoznia.

princzinger_peter.jpg

Amint láthatjuk, ennek egyik ügyes módszere, hogy felveszik a pénzt valamire (szálláshelyek támogatására a külön erre kifejlesztett AdvenTourist Természeti Kincseink társasjátékkal), aztán az egészet szétajándékozzák boldognak-boldogtalannak, és közben önfeledten mosolyognak.

A kuratórium 11 tagja tavaly összesen 74 millió forintot vett fel munkájáért, de a nagy képességű Pritzingert Péternek még a Magyar Kerékpáros Klub vezetésére is futja energiájából.

Ha én vágnék zsebre 7 milliót egy évben, bizony én is boldogan mosolyognék. És akkor a 779 millióról még szó sem esett, pedig azt is kifizették valakiknek.

Fügedi Ubul

*

Az I. kerületi Szilágyi Dezső térre bejegyzett Magyar Turisztikai Szövetség beszámolója szerint az alapítvány 1 milliárd 171 millió forint veszteséggel zárta a tavalyi évet. Ez nagy zuhanás az előző évhez képest: 2021-ben még másfél milliárd forint volt az adózott eredményük. A veszteség annak ellenére keletkezett, hogy a bevételek közel félmilliárd forinttal, 12,5 milliárdra nőttek az előző évhez képest, és támogatásokkal alaposan kibélelték az alapítványt, 11,7 milliárd forint landolt náluk. (via 24.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr918207483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása