A mi Erzsébetvárosunk

Kastély, tök ingyen [437.]

Miután több mint egymilliárdot költöttünk rá.

2024. augusztus 22. - amier

Láthatatlan ellenséggel küzdünk, a kastélyunkat akarják elvenni. (Telex

A hírhedt Lázár-féle kastélyprogramban a szarvasi Csáky-kastélyt is oda akarják ajándékozni valakinek. Ma még itt van a Körös–Maros Vidéki Nemzeti Park Igazgatósága és az ökoturisztikai látogatóközpont.

kastely1.jpg

Hozzá tartozik még a város (most még) fő idegenforgalmi nevezetessége:

  • a 26 hektáros, ősfás Anna-liget és benne
  • a kőrösvölgyi állatpark (500 állattal).

Mindez évi átlag 40 000 látogatóval (a tizennégyezres városban).

A kastélyra és környezetére már több mint egymilliárdot költöttek a pénzünkből, ennek eredményeként állapota példás; a Csáky család leszármazottai elégedettek mostani hasz- nosításával. Részben EU-s támogatásból játszóteret, sétányokat, parkolót is építettek.

Most megkapja az egészet valaki tök ingyen — pontosabban tízmillió forintért, ami csak arra jó, hogy megnehezítse az önkormányzat és a civil szervezetek pályázását.

Fügedi Ubul

P.s.: Végre megtudtuk, mivégre kellett az állami kastélyprogram: hát arra, hogy a pénzünkből felújított nemzeti értékeket oda lehessen ajándékozni a haveroknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr518471349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása