A mi Erzsébetvárosunk

Ismét felállt valami rohadék [357.]

2023. szeptember 08. - amier

Még vasárnap Kenderesen Lázár János — aki véletlenül (?) pont arra járt egy időszakos kiállítás megnyitóján — Horthy újratemetésének 30. évfordulóján illusztris társaság előtt (fideszes képviselők, plusz Ti Hazátok) arról beszélt, hogy Horthy milyen kivételes állam- fő, igaz magyar hazafi és hős katona volt.

lazar_horthy.jpg

Telex beszámolója szerint a most éppen építési és közlekedési miniszter — amikor elragadta a hév — arról is méltóztatott beszélni, hogy a nagybányai vitéz 1919-ben megmentette az országot attól a sorstól, amit „a nyugati nagyhatalmak” Magyaror- szágnak szántak.

Hát, igen. Volt ugyan egy kis fehérterror, egy kis gyilkolászás — de Lázár szerint meg- mentette az országot. Majd ennek a „kivételességnek” vezetésével szépen egymás után megszülettek a zsidótörvények és a numerus clausus. Az ország csatlakozott a náci III. Birodalomhoz, a hős katona jóvoltából a Donnál elpusztult 200 ezer ember, a gázkam- rákban meg 600 ezer. Igaz magyar hazafi, mi?!

Mit is mondott Eisenhower tábornok az egyik felszabadított koncentrációs táborban, látva az áldozatok holttesteit? „Mindent örökítsetek meg, szedjétek össze a filmeket, szedjétek össze a tanúkat, mert egyszer eljön majd a nap, amikor feláll valami rohadék, és azt mondja, hogy mindez meg sem történt.

És most ismét felállt valami rohadék.

Payns

*

Horthy Hitlernek írt levelével üzent az országos főrabbi Lázár Jánosnak. „Lázár Jánosnak igaza volt: világosan és egyértelműen kell beszélni. Ki beszélhetne világosabban Horthy Miklósról, ha nem ő maga?” (via 444.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1118209821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása