A mi Erzsébetvárosunk

Alig két hétig [329.]

Monopolhelyzetű szolgáltatók.

2023. május 18. - amier

Május 1-jén adták át, de már használhatatlanok
a Keleti pályaudvar új mozgólépcsői. (24.hu

Idejét nem tudom, mikor zárták le a Keleti pu. alagsorát (ahol régen a pénztárak voltak), hogy ott "utascentrumot" alakítsanak ki. Nem vettem észre, hogy ezt május 1-én végre megnyitották — a képről ítélve az utasoknak nagy, kövezett felületen kell majd álldogál- niuk. Holnap megnézem, de jelen témánk szempontjából ez mellékes.

keleti_mav.jpg

Most csak két tény:

  1. "A vasúttársaság szakemberei által tervezett" saját beruházásra több mint 1,9 milliárd forintot költöttek, ennek jő részét uniós támogatásból.
  2. A csarnokba, kb. 5 méter magasra felvivő mozgólépcső pontosan két hétig működött.

A bushido szerint hasonló helyzetben a japán vasutak elnöke alighanem szeppukut követne el. A MÁV az általa kiválasztott és ellenőrzött kivitelezőre mutogat.

Fügedi Ubul

*

Keleti pályaudvar felújítása 2021 március végén kezdődött el. A vasúttársaság szak- emberei által tervezett és saját beruházásban átépített, összesen több mint 1540 négyzetméteres szolgáltatói terület kivitelezésére 1,9 milliárd forintot költöttek. Az átépítés hazai költségvetési forrásból és az Európai Unió finanszírozásával történt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr618127190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása