A mi Erzsébetvárosunk

Van kis pofátlanság… [362.]

… nagy pofátlanság és van a Magyar Posta.

2023. szeptember 29. - amier

Ki záratja be a magyar postákat? (Szabad Európa

Helyesbítek: Magyar Posta Zrt. A Zrt. itt azt jelenti, hogy az egy kizárólagos állami tulajdonú cég, amelynek fő profilja nem a nyereség, hanem a szolgáltatás (kellene legyen). Ezért aztán sorra zárják be a kispostákat, és csak akkor hajlandók újra kinyitni, ha a helyi tanács (ami bevételeinek elvonása előtt az önkormányzat volt) fizet érte. Ettől persze még kizárólagos állami tulajdon marad.

posta.jpg

Miközben pedig a posta forgalma drasztikusan csökken, a bevétele és profitja nő — hja, kérem, monopolhelyzetből könnyű árat emelni.

Mindazon területeken (pl. csomagszállítás), ahol nincs monopóliuma, a piaci részesedése meredeken hanyatlik. Hát amíg olcsóbban kapom meg a csomagot Kínából, mint Máté- szalkáról, ezen nincs is mit csodálkozni.

Talán kéne valami törvény. Előírhatnák pl., hogy az "önkormányzat köteles fizetni a posta működését, de az összes bevétel az államé.

Fügedi Ubul

P.s.: Az állam alapfeladatai a hagyományos felsorolás szerint úgy kezdődnek, hogy
  1. külső védelmi,
  2. belső ellátó funkció.

No. ezt az abszolút alapfeladatot építi le most a kormány. Személyesen Nagy Márton.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9318224871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása