A mi Erzsébetvárosunk

77 ezer millió forint [144.]

Uralkodni mindenkin és mindenen.

2021. július 24. - amier

A magyar kormány inkább lemondott a Norvég Alap 77 milliárdjáról, mert nem akarták elfogadni a kiválasztott civileket. (Telex

A kormánytól független (NGO) civil szervezetek 4 (négy!) milliárdot kaptak volna, a többi 73-at a kormány oszthatta volna szét a tőle megszokott kreatív módokon. Magyarbasinak azonban megér 73 milliárdot, hogy a civilek ne kaphassanak 4-et.

norveg_alap.jpg

Nemcsak a trivialitásról, a kormány munkáját ellenőrző, illetve túlkapásai ellen az állampolgárokat védő, segítő szervezetekről van szó, hanem egyszerűen a kurzusfüg- getlen, tehát tényleg tudományos kutatásról is. Ennek megértését segítheti személyes tapasztalataim felelevenítése, az ún. kolontári ügy.

  1. Norvég Alap nélkül máig se tudnánk, mitől volt a kolontári katasztrófa (2020. aug. 4.)
  2. Hogyan csöppentünk ebbe a munkába? (2020. dec. 11.)

Már a tragédia utáni első beszámolókból nyilvánvalóvá vált, hogy a gát nagyrészt földtani jellegű problémák, folyamatok eredményeként szakadt át. Amint ez igazolódott is, jórészt a gát alatti földtani képződmények elváltozásai miatt tört el az építmény és főként a gát antropogén üledékes kőzetnek számító anyagának elváltozásai miatt szakadt át az északnyugati sarok. A Magyar Állami Földtani Intézet Környezetföldtani osztályának munkatársai számára nyilvánvaló volt, hogy az okok leginkább a földtani gyakorlatban megszokott módszerekkel tárhatók fel, ezért az osztály már a baleset másnapján kért kiszállást és gépkocsit a helyszín tanulmá- nyozására. Ezt a kérelmünket igazgatónk azzal az indoklással utasította el, hogy „a baleset vizsgálata az Intézet éves tervében nem szerepel”. Stb.

Fügedi Ubul

P.s.: A norvég kormány valahogy megpróbálja támogatni a magyar civileket. Még azután is, hogy a magyar kormány inkább lemondott 77 milliárd forintról, mintsem elfogadja a pénzek elosztási módját, ami 14 másik támogatott országnak megfelelt.

*

A norvég külügyminiszter is elmondta, hogyan mondott le Magyarország 77 milliárd forintról. "A donor országok mind a 15 kedvezményezett országban megkövetelik, hogy a civil társadalom támogatását szolgáló alap kezelése a hatóságoktól független legyen. Ezzel Magyarország is egyetértett, azt azonban nem fogadta el, hogy a szakmailag legalkalmasabb pályázó kapja a megbízást. Ezért nem tudtunk megegyezni". Ehhez tényleg csak gratulálni lehet szeretett kormányunknak!

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4916637448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása