A mi Erzsébetvárosunk

Orbanisztán hétköznapjai II. [33.]

2020. augusztus 05. - amier

Több száz millió eurót dobtak ki az ablakon Orbánék. Ha a pénz elosztásába más is beleszólhat, akkor inkább nem kéri a támogatást a kormány. Így vesznek el a Norvég- és az EGT Alap támogatásai. (Népszava)

A Norvég Alap nélkül máig se tudnánk, mitől volt a kolontári katasztrófa. Kérdés a Facebook-on: Ha a kormány nem engedi, hogy egy magyar NGO "osztogasson" helyette — nem lehetne az alap pénzéből Norvégiában egy titkárságot nyitni, ahova a rászorulók direktben beadhatnák a kérvényeiket? Igaz, hogy drágább lenne, mint egy magyar NGO, de legalább nem szorulna be pénz...

orban-mti_1.jpg

Úgy tűnik, hogy a bejövő pénz "civil" részét a kormány el akarja vonni, és áttenné a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft-hez — azzal a kevéssé palástolt szándékkal, hogy utána a CÖF–CÖKA, Századvég és efféle szervezetek kapják meg. Természetesen lehetne egy pályázati iroda Norvégiában és lehetne a pénz ottani bankokban, de alighanem mindenki úgy gondolja, hogy mire ezt kidolgoznák, a kormány már meg is változtatná a jogi környezetet (egy-egy ilyen tv. sürgősséggel, vita nélkül egy napon belül átmegy). Ennek tömérdek módja lehet (pl. annak előírása, hogy civil szervezetnek nem lehet külföldön bankszámlája). Ezért aztán a norvégok stb. úgy gondolják, hogy ha sikerül megállapodni a kormánnyal, az jó (nekünk), ha meg nem, hát megmarad a pénzük.

Kormányunk bejelentette, hogy sikeresen meg is állapodtunk, és nekik vétójoguk van, a norvégok stb. meg úgy gondolják, hogy hát egy frászt. (Norvég Alap-ügy – Wikipédia)

Fügedi Ubul

P.s.: A baleset másnapján beadtuk a gk-igénylést, amit az igazgató elutasított arra hivatkozva, hogy "a baleset kivizsgálása nem szerepel az intézet éves tervében". A főnökömnek azonban volt egy norvég pályázata, és abból egy hét késéssel ki tudtunk utazni — meg később is, rendszeresen. Abból fizette a vizsgálatokat, amíg tudta. Aztán egy csomót megcsináltak a laborokban ingyen, mert őket is érdekelték a problémák, pl. a gát anyagának lebomlása szabad levegőn meg ilyesmi. A mellékelt képen egy olyan vékonycsiszolat látható, amelyet 3 napig nem fedtek le. Az ásványokból csak a kontúrjuk maradt, mert teljesen elbomlottak. Vannak helyettük zónás "alakzatok".

***

Alzheimer-kór. Netán már elfelejtették 2014 áprilisát, amikor Orbán Viktor személyes utasítására KEHI vizsgálatok sora, rendőrségi nyomozás és ügyészi vizsgálatok indultak a Norvég Alap ügyben? (dr. Sándor Zsuzsa 2017 januárjában)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2016105738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása