A mi Erzsébetvárosunk

Szégyenteljes történet II. [136.]

Valaki nagyon nem mond igazat.

2021. június 28. - amier

Biztos az én hibám, de már képtelen vagyok követni az eseményeket. Egy hete derült ki, hogy mégsem költözik be a Zeneiskola a Damjanich utca 4. sz. alatti, teljesen felújított ingatlanba. Akkor az önkormányzat arról tájékoztatta a nagyérdeműt, hogy Belső-Pesti Tankerületi Központ – annak ellenére, hogy nyertes pályáztukban bérleti díj fizetését is vállalták – nem hajlandó fizetni.

dami4-1.jpg

Az önkormányzat közleménye szerint a tankerület – újabb és újabb kifogások után – nem írta alá a pályázatukban vállalt feltételekkel a szerződést, amivel megakadályozták, hogy a Molnár Antal Zeneiskola beköltözhessen az épületbe.

Csütörtökön aztán a Belső-Pesti Tankerületi Központ is megjelentetett egy közleményt a kormányportálon, és cáfolta (cáfolni próbálta?) az önkormányzat közleményében írtakat. Szerintük polgármesternek a belpolitikai cirkusz fontosabb, mint a gyerekek, és valótlan állításokkal támadja a fenntartót a sajtóban – arról nem is beszélve,az önkormányzat által küldött bérleti szerződés alaki és tartalmi hibákat, valamint a kiírásnak ellentmondó kor- látozásokat tartalmazott.

És hogy a tankerület fontosnak tartja, hogy vonják be a tárgyalásokba az épület másik tulajdonosát is, „akit a polgármester kifelejtett”. (Megj.: tudja vki, hogy ki az említett másik tulajdonos? Mert eddig róla nem hallottunk. Meg arról se, hogy mennyivel vett részt pl az épület teljes felújításában…)

Ezt követően – még ugyanazon a napon – az önkori is újabb közleményt adott ki, amiben részletezik, hogy miért mégis a tankerület a hibás.

Két dolog biztos: 1.) a tankerület nem enged, és vállalása ellenére sem akar bérleti díjat fizetni. 2.) az önkormányzat sem enged, és a pályázati kiírásnak megfelelően már felvette a kapcsolatot a pályázat második helyezettjével, a sajátos nevelési igényű gyermekekkel foglalkozó Gyermekház Alapítvánnyal.

Itt tart most ez az egyre méltatlanabb történet. Az árát pedig a Zeneiskola és a mindkét fél által oly gyakran, oly nagy előszeretettel emlegetett kerületi gyerekek fizetik meg. Gratulálok!

Payns

P.s.: Azért az is derék dolog, hogy majd másfél évvel a választás után derült ki, hogy a tankerület – miután kinőtte a szomszédos épületet –  ingyenesen használta/használja az ingatlant – irodának. Azaz, a Damjanich u. 4-nek csak egy része lett volna a Zeneiskoláé, a nagyobbik felét a tankerület akarta használni...

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1016607560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása