A mi Erzsébetvárosunk

Szégyenteljes történet I. [134.]

Se kecske, se káposzta.

2021. június 22. - amier

Mégsem költözik be az erzsébetvárosi zeneiskola a Damjanich utca 4-be. (444.hu

Nem hajlandó fizetni a Belső-Pesti Tankerületi Központ, annak ellenére, hogy beadott pályáztukban bérleti díj fizetését is vállalták. A Damjanich utcai ingatlanba – ez az az épület, amelyről a Freeszfe Egyesület lemondott – így aztán mégsem tud beköltözni a Molnár Antal Zeneiskola.

dami4-3.jpg

A Damjanich utca 4. szám alatti épület bérleti jogára, kiírt pályázatot a Belső-Pesti Tankerületi Központ nyerte meg, amely saját irodái mellett, a Molnár Antal Zeneiskola elhelyezésére vállalt kötelezettséget az épületben.

Az önkormányzat közleményében ezt írja:

Erzsébetváros önkormányzata az eredményhirdetés után mindent megtett annak érdekében, hogy a bérleti szerződés aláírásra kerülhessen, és a zeneiskola beköltözhessen az ingatlanba. Ezért a tankerület korábbi, több tízmillió forintos tartozására részletfizetési kedvezményt engedélye- zett, a szerződéskötés határidejét a Tankerület kérésének megfelelően többször is módosította, és minden vitás kérdésben nyitott volt engedmé- nyeket tenni az ügy megnyugtató lezárása és a zeneiskolás gyerekek elhelyezése érdekében.

A Belső-Pesti Tankerületi Központ mindezek ellenére nem írta alá a pályá- zatukban vállalt feltételekkel a szerződést. A Tankerület június 17-én kelt levelében arról tájékoztatta az Önkormányzatot, hogy a pályázatukban vállalt kötelezettség ellenére nem kívánnak bérleti díjat fizetni.

Indoklásként egy olyan törvényre hivatkoznak, amely rájuk, illetve erre az ingatlanra nem vonatkozik. A Tankerület ezzel a lépésével megakadályoz- ta, hogy a Molnár Antal Zeneiskola beköltözhessen az épületbe, hiszen pályázatával félrevezette az Önkormányzatot. (...) A pályázati kiírásnak megfelelően az Önkormányzat felvette a kapcsolatot a pályázat második helyezettjével.

Gratulálok! Hosszas teszetosza-huzavona után így most a kecske is éhen pusztul, és a káposzta is megrohad. Méltatlan és szégyenteljes ez az egész történet.

P.s.: Kíváncsi vagyok, mikor kerül elő Bajkai, hogy oda-vissza elmagyarázza, mindez a Zeneiskola és a kerületi gyerekek érdekében történik…

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8416601774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása