A mi Erzsébetvárosunk

206. Madách tér - júniusban

2014. június 11. - amier

05.jpgA múlt hét végén jelent meg az Urbanistán a hír, hogy ugyan még javában építik a Madách teret, de már ott van a gyorskaja-bódé a tér szélén. Fotó is volt hozzá, nem hittük el (mondjuk elhittük, csak nem akartuk elhinni), de úgyis aktuális lett volna egy séta a térre – május vége felé jártunk arra –, hogy hogyan is áll az átépítés. De előbb a bódésodásról: tényleg ott dekkol a boltív alatt a gyorskaja-lakókocsi!

És a hírek szerint egy évig marad, mert a Bite-pékség a Madách 3. alatti ház lakóival külön megegyezett erről. (Tessék elolvasni részletesebben az Urbanista blogon, szép történet!)

madach_jun-1.jpg

Visszatérve a feldúlási felújítási munkálathoz: majdnem három hónapja kezdődött, május 27-én pedig a Pénzügyi és Kerületfejlesztési Bizottság – ha kisebb csúszással is – de hivatalosan verdiktben jelentette ki: a Madách téri kivitelezést legkésőbb 2014. június 20. napjáig be kell fejezni. (Ezt megelőzően május 31. volt a határidő.)

A téren most körbenézve, a fenti, júniusi dátum is igencsak érdekesnek (tarthatatlannak) tűnik, és – szigorú hangvételű bizottsági döntés ide, vagy oda – már olyan hírek terjednek, hogy ha minden jól megy, akkor talán szeptemberre lesz meg a tér felújítása.

madach_jun-2.jpg

madach_jun-3.jpg

No de nézzük hogyan is áll a móka jelenleg: a Madách út felől közelítve emelkedett hangvételű reklámvászon köszönti az érkezőt: „Önökkel, Önökért épül Erzsébetváros! Vattamány Zsolt”. Csak úgy mellékesen, kíváncsiak lennénk, hogy a környékbeli lakóknak minderről mi a véleménye, de ez már legyen a polgi gondja…

madach_jun-4.jpg

madach_jun-5.jpg

Lezárták a Madách Imre út-Asbóth utca torkolatát, de magán a téren már elég sok járókövet lefektettek. Látszik egy-két fura alakú "úszómedence " vagy valamiféle betonteknő, és jópár méretes földkupac, a hírek szerint cserélik a régi vízvezetékeket is.

madach_jun-6.jpg

Mélygarázs nem lesz, az állítólag lakossági szavazással nyertes pályázat szerint pedig mindössze néhány fa kerül beültetésre. Kősivatag marad, de lesz szökőkút és már van gyorskajás-lakókocsi bódé…

Ennyit mára. Meleg van.

***

A tér átalakítására az önkormányzat 2012-ben építészeti tervpályázatot írt ki. Az eredetileg 2013 nyarára tervezett átadás többszöri határidő-módosítás miatt folyamatosan csúszik. A kerület sajtóosztálya szerint a háttérmunkálatok, illetve a közbeszerzések kiírásának elhúzódása miatt történt mindez. A tér felújítására korábbi közlések szerint 150-200 millió forintot szánt az önkormányzat.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr156295685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SemBoga 2014.06.12. 12:00:22

minek oda az a sok fa meg zöld...
süti beállítások módosítása