A mi Erzsébetvárosunk

111. Újra a Madách térről

2014. március 26. - amier

02.jpgA múlt héten tájékoztatót tett ki a kivitelező a Madách téren és környékén a kapukra: vigyék el az autókat március 24-ig, mert indul a munka. És mi történt március 24-én? Semmi. December 1-i kezdéssel kötött szerződést az önkormányzat a Madách tér átépítéséről. Amikor felmerült a kérdés, hogy öt hónapig tart a munka, netán beleszámolták a fagyszünetet, válasz nem érkezett, de a munkát sem kezdték el. Így értünk el március végéhez.

Vajon bevárják az április 6-i választást és utána jön a lakosság-bosszantó építés? És ha elég három hét a munkára – nem hiszem – akkor miért volt a decemberi felhajtás? Vagy határidőt módosítanak? Mit fizet az önkormányzat, hogy hónapok óta készenlétben áll az építőkapacitás és várnak?

madach_terv1.jpg

Ami viszont ezeknél is fontosabb kérdés: mikor egyeztet Vattamány Zsolt polgármester az ottani lakókkal? Hiszen egy éve ígérte meg és ez az egy év kevés volt a találkozóra. A lakók várják a meghívást.

Gergely József - önkormányzati képviselő

UPDATE 2014.03.26. 10:51 - Tegnap estére egy kivétellel, az összes tájékoztató eltűnt a kapukról. Viszont ma délelőtt elkezdték elszállítani az autókat.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr375879567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gjózsef 2014.03.26. 19:46:05

Délután a tér körbe volt kerítve. A felháborodás óriási.

Géza911 2014.03.27. 14:34:55

Megkezdődtek a Madách tér felújítási munkálatai, tovább épül Erzsébetváros!Vattamány Zsolt nyilatkozata a Madách térről:

A héten megkezdődtek a munkálatok a Madách téren. Az Erzsébet Terv talán leglátványosabb, széleskörű közösségi konszenzuson alapuló beruházását hosszas egyeztetési és tervezési folyamat előzte meg. Országosan egyedülálló módon fiatal tehetségek bevonásával, a szakma legkiválóbbjainak értékelését követően került kiválasztásra a kerületben élők szavazatai alapján az a terv, amelynek mintájára megépül a megújult Madách tér. A beruházás több mint szimpla építkezés: az új közösségi tér meghatározza Erzsébetváros arculatát, egyben kifejezi az itt élők legfőbb szándékát, akik a szürke, lepusztult közterek helyett élhető, zöld környezetben szeretnék tölteni a mindennapjaikat.

A baloldal képviselőjelöltje, dr. Oláh Lajos – akinek nevében a napokban egy beruházást támadó szórólap megjelent - bizonyára ritkán ejti útba a környező utcákat, így nem értesült arról, hogy a Madách tér környékének rehabilitációs munkálatai már a tavalyi évben elkezdődtek. A Madách út és Rumbach Sebestyén utca felújításával, illetve közműveinek rekonstrukciójával indult meg a fejlesztés első üteme. Tájékozatlanságával blamálja magát, de ez érthető, hiszen néhány héttel ezelőtt bizonyára még maga sem gondolta volna, hogy képviselni akarja a VII. kerületieket.

A dr. Oláh Lajos nevével fémjelzett irományból is világosan látszik, hogy a baloldal az erzsébetvárosi fejlesztések, s így az erzsébetvárosi emberek ellen van. Nem elég nekik, hogy évtizedeken át a kerület lezüllesztését idézték elő, most arra törekednek, hogy megakadályozzák a már megindult fejlődést.Ebből is látszik, hogy dr. Oláh Lajos és a szocialisták nem érdemelnek több esélyt!

Az Önkormányzat kiáll az erzsébetvárosiak mellett, és továbbra is folytatja a fejlesztéseket, hiszen minden feltételünk adott, hogy stabil alapokra biztos jövőt építsünk.
süti beállítások módosítása