A mi Erzsébetvárosunk

114. Nyilvánosság II.

2014. március 30. - amier

03.jpgElőzőleg már olvashattunk a nyilvánosság szerepéről, a közérdekű adatok kiadásának szabályáról. A mostani történet rövidebb, mert – szerintünk – a kérés is egyszerűbb. Az önkormányzat egy másik cégétől kértünk adatokat. Az ERVA-hoz írt kérés annyi volt, hogy adják meg az önkormányzati lakások címeit (utca, házszám, emelet, ajtó). Tehát személyiségi adat nincs a kérésben.

Egy hét elteltével azt a választ adták, hogy 15 nappal meghosszabbítják a közérdekű adatok megadási idejét, fenntartva a kérés megtagadásának jogát.

csomor_erva1.jpg

Szerintünk ezt az adatkérést legfeljebb 15 perc alatt teljesíteni lehet, ha teljesíteni akarják. A számítógépből egyszerűen ki lehet listázni, hiszen ezek az adatok megvannak, nélkülük nem tudnának működni.

Kíváncsian várjuk az eredményt.

Gergely József – Kispál Tibor
önkormányzati képviselők

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr225885604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása