A mi Erzsébetvárosunk

Bájos, nem? [271.]

A hét vicce is lehetne, de nem az.

2022. október 14. - amier

Újabb fejezettel bővült a NER korrupciós szappanoperája: itt nálunk a kerületben is szorgosan üzletelő Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) csaknem egy éve letartóztatott elnöke (aki rutinszerűen vesztegette meg többek közt Völner Pál* igazságügyi miniszterhelyettest) becsületsértés címén feljelentette Hadházy Ákost – legalább is ez derült ki az o.gy. képviselő mai Facebook-bejegyzéséből.

schandl_volner3.jpg

Érdemes felidézni, hogy Schadl – a választás előtt, még a Vattamány-féle kerületvezetés idején – egyszerre 8 ingatlant vett meg a kerületben meglehetősen gyanús körülmények között, vélhetően bennfentes információk birtokában. Eredetileg ugyanis 28 ingatlant hirdetett meg az erzsébetvárosi önkormányzat, de a bizottsági ülés előtt 1-2 órával egy módosító indítvánnyal 10 lakásra szűkült a kör, ebből vett meg végül nyolc üres önkor- mányzati lakást Schadl. A lakásokra egy kivételével csak ő adott be ajánlatot, ezekért fizetett összesen 225 milliót.

*A vádhatóság szerint a hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított Völner három éven át kapott csúszópénzt rendszeresen Schadltól, aki az ügyészség szerint több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett szert az államtitkárral kialakított korrupciós kapcsolata révén.

A korrupcióval gyanúsított, börtönben ülő Schadl mindeközben maradhat végrehajtó, és továbbra is ő a köztestület elnöke. Az MBVK oldaláról – ahol továbbra is Schadl Györgyöt tüntetik fel elnökként – az is kiderül, hogy a köztestület vezetői és vezető tisztviselői illetményre, munkabérre és rendszeres juttatásra, valamint költségtérítésre jogosultak.

Bájos, nem?

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9617954966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása