A mi Erzsébetvárosunk

Pávatánc és fakarika [206.]

2022. március 07. - amier

Ez a háború 12. napja. Lehetetlen a civilek evakuálása Kijevből, Mariupolból, Szumiból, Harkivból, Volnovahából és Mikolajivból, az orosz hadsereg azzal próbálja megtörni az ukrán ellenállást, hogy polgári célpontokat, lakóházakat, iskolákat, kórházakat lőnek szét mindenre és mindenkire lőnek. (Több mint 1,5 millió ember hagyta el hazáját, milliók maradtak alapvető szolgáltatások nélkül az ostromlott, bekerített ukrán városokban.)

orban_fabol.jpg

„Megtalálunk minden szemétládát, aki a városainkra, a honfitársainkra lőtt, aki bombázta az otthonainkat, aki kiadta a parancsokat. Nem lesz nyugtuk, csak a sírban.” (Volodimir Zelenszkij, ukrán elnök)

Közben mi is felkerültünk a Moszkva által barátságtalannak tartott országok listájára, pedig egy nappal korábban a Pravda Magyarországot még Oroszország barátai közé sorolta — egyetlen uniós tagállamként. Így jártunk, gyorsan múló barátság volt ez. (Az összeállítás szerint különben Magyarország azért került be a Pravda felsorolásába, mert hivatalosan ugyan nem utasította el a szankciókat, de kategorikusan elutasította Ukrajna felfegyverzését.)

Közben ebben is pávatáncolt egyet a kormány (Orbán), rendeletben mondták ki, hogy közvetlenül nem lehet Ukrajnába fegyvert szállítani, mert mi “megpróbáljuk a háború útját elrekeszteni és megnyitni a tárgyalásokat, amelyek elvezethetnek a békéhez.”

A mi kis utcai harcosunk aztán a rendelet megjelenése után azonnal telekürtölte a sajtót azzal, hogy Magyarország nem szállít fegyvereket Ukrajnába. Csak épp arról felejtett el beszámolni, hogy ugyanebben a rendeletben engedélyezik azt, hogy Magyarország területén át más NATO-tagországokba szállítsanak az ukrán hadseregnek „halálos erő célba juttatására tervezett katonai felszereléseket és platformokat”.

Majd folytatva az egyre groteszkebb pávatáncot, azt is bejelentették, mégis csak jöhetnek NATO-csapatok Magyarországra. Így állunk, kéremszépen. Pávatánc és fából vaskarika — ez ma (is) a magyar kormány (Orbán) politikája.

*

Ajánlott irodalom: Tíz ellentmondás, amivel Orbánt és a NER-t megcsapta az orosz-ukrán háború. Miután Oroszország megtámadta Ukrajnát, egyre csak szaporodtak azok a mozzanatok, amelyek kényessé válhatnak a miniszterelnök számára. (via 24.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4617775096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása