A mi Erzsébetvárosunk

37 000 000 000 Ft [201.]

Orbanisztán hétköznapjai.

2022. február 17. - amier

37 milliárd forint támogatás. Az 37 ezer millió. Egy külföldi magánvállalkozónak: hadd gyarapodjon! Egyszerűen benyúl a tárcádba, kivesz belőle több mint négyezer forintot, és odaadja a havernak.

szijjarto2022.jpg

Mármint átlagban négyezret, beszámolva a csecsemőt és aggastyánt, a koldust és az egyetemi tanárt. Valójában tehát sokkal többet vesz el, és nemcsak tőlünk. Erre a sza- vazatvásárlásra kellenek a hitelek: unokáink is fizetni fogják. Pontosabban a ti unokáitok, mert az enyéimet már kiüldözte a CEU-val Bécsbe. Pedig ők maradtak volna — nem úgy, mint az OECD szerint egymillió ember, a legkonzervatívabb becslés szerint 415 ezer munkavállaló, akik maguktól hagyták itt ezt a piactorzító országot.

Azért nyúl a pénztárcádba, mert megteheti. Megadtuk neki a felhatalmazást, nem? A te pénztárcád az ő pénztárcája, hozott róla rendeletet. Úgyhogy ne pampogj, minden teljesen jogszerű.

Április 3-án választhatnánk akár mást is. Ha pedig nem tesszük, hát ne keresgéld utána a pénztárcádat. Jobb helye lesz annak a rokonoknál és üzletfeleknél.

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7217609834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása