A mi Erzsébetvárosunk

935. A nép, az istenadta nép

2019. augusztus 18. - amier

Pénteken megalázó fölénnyel Baranyi Krisztina nyerte a ferencvárosi előválasztást. A IX. kerület lakosai tehát nem az ellenzéki pártok által javasolt jelöltet választották, hanem a helyben ismert és aktív Baranyit. Akit az egymással összefogott pártok nagyon nem akartak polgármester-jelöltnek. A szavazók azonban Baranyira szavaztak. És történt mindez úgy, hogy ezerrel ment a lejáratás, a riogatás, lásd. például „… az a Fidesz szekerét tolja” szöveget. Így aztán — teszik, vagy nem — ősszel Baranyi lesz a kihívó. Függetlenként.

baranyi4.jpg

Az azonban eszembe jutott, ha mindenhol előválasztást tartanának, hány jelölt maradna állva ebből a pompázatos csapatból. És hány helyen lenne ilyen megalázó az eredmény. (via Facebook)

Mi meg feltehetnénk újra a kérdést, hogy vajon milyen lett volna nálunk egy előválasztás, de felesleges. Erzsébetvárosban nem volt, nem lehetett előválasztás, mert az egyik ellen- zéki párt vezetője kijelentette, hogy az összefogás nevében bármi áron az ő pártja akar és fog is polgármester-jelöltet állítani. Mert számára ez volt a legfontosabb kérdés.

Meg is lett az eredmény, egy helyett jelenleg már három kihívója van a Fidesz jelöltjének. Ferencvárossal szemben mi így járunk. S a nép, az istenadta nép? Oly boldog rajta, Sire!

***

Más kerületekben, amelyekben az önmagukat nagynak képzelő pártok kevésbé voltak magabiztosak (mert tudták, érezték, hogy a közhangulat ellenében jelöltek), elutasították az előválasztást javaslókat. Erzsébetvárosban így lett "közös" jelöltjük Niedermüller Pé- ter. Így csak tippelgethetünk: hány százalékot kapna azon a helyben ismert és elismert Hunvald György, akinek csak írásos ajánlása (névvel, címmel) van annyi, ahányan a ferencvárosi előválasztás két jelöltjére együttesen szavaztak? (via Fügedi Ubul)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6915014586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása