A mi Erzsébetvárosunk

Szétfogás [288.]

De mi lesz a Vásárcsarnokkal, a piaccal?

2022. december 08. - amier

Tegnap, az év utolsó képviselőtestületi ülésén – az elszántabbak az Önkormányzati TV-n megnézhetik – a Momentum kezdeményezte a Klauzál téri Vásárcsarnok bérlőinek megsegítését, azaz a Klauzál téri piac eladói kapjanak kedvezményt, lásd. az előterjesztő, Bárdi Zsuzsanna fb-bejegyzése. A képviselők többsége nem támogatta az előterjesztést.

szavazas_csarnok2022.jpg

Az egykor összefogott ellenzék most szétfogott, egyik fele (+ a két független képviselő) ugyanis ismét bátran tartózkodott, a Momentum képviselői – és a nem is oly rég a DK-ba emigrált átlépett Szűcs Balázs(!) – meg igennel szavazott. Ez azonban kevés volt, mert a négy fideszes képviselő, plusz Garai Dóra(!) nemmel szavazott az előterjesztésre. (Hogy az ÉE civil képviselője hogyan és miért keveredett közéjük, arról fogalmam sincs…).

A Fidesz képviselője, Ripka András faék-egyszerűséggel érvelt, ha a piac nem tud nyereséggel termelni, akkor be kell zárni. Aha. Pl. ha a tömegközlekedés nem termel nyereséget, meg kell szüntetni… Gratulálok.

Azt viszont, hogy piac megmarad-e a nem kevés (nagyon sok) közpénzből felújított és átépített, ámde mindmáig üresen kongó Csarnokban, na azt most megint nem tudni.

Bónusz: A képviselőtestület többsége megszüntette a Belső-Erzsébetváros Munkacsoportot. Korábban ez a csoport dolgozta ki azt a kritériumrendszert, amely szabályozta (volna) a szórakozóhelyek éjszakai működésének feltételeit. Béke poraira. Megj.: „Ha nem akarsz valamit megoldani, állíts fel egy bizottságot, vagy munkacsoportot.” (Kezdő menedzserek kézikönyve). Pipa, megtörtént.

*

Emlékeztető: 2015. október 2-án, bő hét éve nyílt meg az önkormányzat által teljesen felújított Vásárcsarnok. A Spar Magyarország 720 millió forinttal “szállt be” a mintegy 2 milliárdos felújítási költségekbe, és kisebbségi tulajdonrészt kapott a több mint 7000 négyzetméteres épületben. Az önkormányzat aztán a 2019-es költségvetésében újabb 100 millió forintot különített el a piacra, az elektromos hálózat bővítésére 35 milliót, a gépészeti fejlesztésekre pedig 67 milliót szavaztak meg a képviselők. Állítólag azért, hogy könnyebben kiadhatók legyenek az üresen álló helyiségek.

Ennek ellenére valahogy azóta sem sikerül elég bérlőt becsábítani; kevés az őstermelő, meg az ilyen-olyan üzlet, és állítólag magas a bérleti díj is. Így aztán hét év után a csarnok még mindig üresen kong – piacként, vásárcsarnokként nem igazán sikerült hasznosítani. A Vásárcsarnok jelenleg (majdnem) halott.

Payns

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr817997938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása