A mi Erzsébetvárosunk

A DK fordulása [244.]

A jó káder nem vész el. Csak átalakul.

2022. július 17. - amier

Önkormányzati cég pénzügyi vezetője lett
az áramlopásért kirúgott DK-s politikus. (168 óra

1.

2020 októberében rendőrök szálltak ki az erzsébetvárosi tanács (korábban: önkormány- zat) épületébe. Megállapították, hogy Borka-Szász Tamás, a DK képviselője bevitt egy számítógépet az irodájába, és azt ott virtuális pénz termelésére, ún. bitcoin-bányászatra használta.

borka_niedermuller2019.jpg

A szimpla és meglehetősen pitiáner áramlopás mélyen felháborította Niedermüller Péter polgármestert:

Egyszerűen fáj, ordítani tudnék, hogy mi az öreg ördögnek kell ilyen baromságot csinálni? Miért kell veszélyeztetni mindent, amit lassan, rettenetesen sok munkával elértünk? Miért kell cserben hagyni mindenkit, a többi képviselőt, a pártot, az eszméinket? Tényleg le vagyok sújtva, mélységesen fel vagyok háborodva, erre egyszerűen nem voltam felkészülve. Soha, de soha nem fogom megengedni, eltűrni, hogy az önkormányzatban, annak környékén bárki is lopjon, vagy bármilyen törvénytelenséget kövessen el. Aki pedig mindennek ellenére ezt teszi, attól azonnal elválunk. Most is ez történt. A törvényesség, a morális elvek betartása mindenkire vonatkozik. Az én pártom tagjaira pedig különösen.

2.

Borka-Szász afféle igazi Jolly Joker:

  • * 2006–10 között még az MSZP XXI. ker.-i frakcióvezetője volt,
  • * 2013–19 között a DK elnökségének tagja,
  • * 2019-től VII. ker.-i önkorm. képv.

— és még nincs vége.

Miután a rendőrség a hivatal áramának lopására használt számítógépet lefoglalta, lemondott mandátumáról és kilépett a DK-ból.

3.

Idén áprilisban, a botrány után másfél évvel Borka-Szászt immár a IX. kerület köztiszta- ságáért felelős céghez nevezte ki „pénzügyi vezetőnek” a vállalat MSZP-s igazgatója(?).

Baranyi Krisztina (független, összellenzéki) polgármestert mélyen felháborította ez a gesztus. Mi tagadás, én se viháncolnék az örömtől, ha naponta meg kellene számolnom a gemkapcsokat, hogy ugyan, hányat cupfolt meg közülük a „kolléga".

Visszatérően tapasztalom, hogy a Képviselő-testület demokratikus oldalán ülők közül többen az önkormányzati pozíciókat nem alkalmasság, rátermettség alapján döntik el, hanem különböző alkuk útján a pártjaikban és környékén lévőket fizetik ki velük

— írta Baranyi, aki szerint Ferencvárosban „már a sokat pletykált DK-MSZP összeolvadás is megvalósult”.

4.

Borka-Szász — és vele az MSZP meg a DK — álláspontja napfénynél ragyogóbban világlik ki az iménti idézetet tartalmazó Telex-cikkre írt válaszleveléből:

A hivatkozott ügyben először a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatott büntetőeljárást ismeretlen tettessel szemben. A nyomozó hatóság az ügyet végül bűncselekmény hiányában megszüntette. […] Ezt követően a Pesti Központi Kerületi Bíróság vette át az ügyet, és valóban indított ellenem szabálysértés gyanúja miatt szabálysértési eljárást, de ez a szabálysértési eljárás is megszüntetésre került. A végzésben megálla- pításra került, hogy nem követettem el semmilyen törvénytelenséget, semmilyen szabályt nem szegtem meg. Ebből következően semmilyen károkozás sem történt a VII. Kerületi Önkormányzat sérelmére. Tehát valótlanul állították rólam, hogy áramot loptam és bitcoint bányásztam.

Tehát: az ellene indított eljárást megszüntették; ebből pedig KÖVETKEZIK, hogy nem lopott áramot és nem bányászott bitcoint. Az, hogy áramot lopott és bitcoint bányászott, e szempontból teljesen lényegtelen, elvégre az eljárást megszüntették.

  • A fent említett pártok új álláspontja szerint tehát Tiborcz I. az Elios-ügyben teljesen vétlen, elvégre több hatóság is megszüntette az eljárást.
  • Mészáros Lőrinc keményítőgyára nem szennyezte a környezetet, elvégre az eljárást a rendőrség kétszer is megszüntette.
  • A brüsszeli ügyészség megszüntette az eljárást Szájer József ellen — TEHÁT Szájer nem vett részt a kábítószeres szexbulin, és nem is menekült onnan az ereszcsatornán.
  • A kolozsvári katonai ügyészség megszüntette az eljárást azok ellen a csendőrök ellen, akik Marosvásárhelyt 2016-ban a Székely szabadság napján megalapozatlanul bírságolták a felvonulókat — meg egyúttal olyanokat is, akik ott se voltak, de eszükbe jutottak valahogy. TEHÁT: a csendőrök példamutatóan jártak el; a magyarok direkt arra születnek, hogy bírságolják őket.

Stb. stb. — a sor végtelen. Niedermüller nyilatkozata idején ez még nem így volt.

Fügedi Ubul

P.s.: Azért szüntették meg az eljárást, mert a számszerűen kimutatható villanyszámla növekedés nem érte el az 50 ezer forintot (ezt nyilván a polgármesteri hivatal mutatta ki). Így lett szabálysértési ügy, de ez a drága ember gyorsan befizette a megnevezett össze- get, és láss csodát: ha nincs kár, nincs szabálysértés. Csak, ugye, ezt nem fejtette ki ilyen részletességgel soha… (via Facebook)

Előkerült tehát Borka-Szász Tamás, ez a finoman szólva is sokoldalú, ámde patyolattiszta ember. Úgy látszik, nem csak a Fidesz, hanem  az ú.n. ellenzék sem hagy senkit — na jó, majdnem senkit — az út szélén.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1417885283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása