A mi Erzsébetvárosunk

932. Üsd meg, százados!

2019. augusztus 09. - amier

De nagyon dulván! És a százados megütötte, dulván. Nagyon dulván – hisz’ ez a dolga. A százados DK frakcióvezetője, Gréczy Zsolt hétfőn az ATV Start vendégeként ugyanis arra a kérdésre, hogy mit szól ahhoz, hogy Hunvald György, a kerület korábbi polgármestere is elindul az őszi önkormányzati választáson, kapásból a következőt válaszolta: „Hunvald Györgyöt a Fidesz indítja a választáson, senki másnak nem érdeke, hogy megossza az ellenzéki egységet, amely Niedermüller Péter mögött teljesen felállt.” (Megj.: Mindehhez árnyalásképpen itt van Bauer Tamás tegnapi írása – ha valaki még nem olvasta volna…)

brian2_1.jpg

Azóta – ahogy az várható volt – Moldován László is bejelentkezett a közös kijelölt jelölt mellé, így háromra nőtt az ellenzéki polgármesterjelöltek száma a kerületben. (Ő az Élhető Erzsébetváros és az Állampolgárok a Centrumban Egyesület támogatásával indul.)

Tegnap pedig – ha már szóba került „a teljesen felállt” ellenzéki egység – Nagy Andrea, a 8. számú választókerület jelenlegi képviselője is bejelentette, hogy elindul a választáson. Függetlenként. (Nem, őt sem a Fidesz indítja.)

Itt tartunk ma. További szép estét mindenkinek.

Pilátus: (Brianhez) Szóval, te lánk támadtál?
Brian: M... micsoda, uram?
Pilátus: Üsd meg, százados, de nagyon dulván!
Százados: És dobjuk le a padlóla?
Pilátus: Mi?
Százados: Dobjuk megint a padlóla?
Pilátus: Ah, igen, dobjátok a padlóla, kéllek!

P.s.: „Csend! Mi ez az egész? Elegem van ebből! Megpalancsolom, viselkedjetek lendesen! Csendet! Egész palotaőlségnek kuss!” (Azt hittem, hogy ez a Brian élete. De nem. Ez basszus a miénk!…)

***

Ezt meg még mindig azoknak, akiknek: Az összefogás valamennyi résztvevője jóval a megállapodás előtt leszögezte, hogy a helyben legesélyesebb jelöltet kívánják indítani. A helyben legesélyesebb jelölt egyértelműen H. volt, amit jelzett, hogy a kerület több mint ötezer lakosa jelentkezett aláírásával igazoltan támogatójának. Tehát az összefogók VII. kerületi közös jelöltje automatikusan H. kellett (volna) legyen. A „kerület odadobója”, „árulója”, stb. tehát nem H., hanem azok, akik kicsinyes kamarillapolitikával átnyúltak a helyi szervezetek és az itt lakók feje fölött.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr615002320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása